Különleges állatok jelentek meg egy vidéki áruház parkolójában

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges állatok jelentek meg egy vidéki áruház parkolójában


Apró, hódra emlékeztető állatok jelentek meg az egyik tatai hipermarket parkolójában. Az aranyos állatokat sokan fényképezik és etetik. A Fővárosi Állatkert szóvivője szerint azonban haraphatnak.



 

Az állatok a közeli víztározóba költöztek be, ahol csak néhány kíváncsi helyi zavarja meg a nyugalmukat. Nyugodtan tocsognak a fűben, és rágcsálják a nekik hagyott falatokat - számolt be róla az RTL Híradó.

A hódpatkény állatként ismert állat növényevő, és legtöbbször a halastavak gátak oldalában ásott üregekben él. Az RTL úgy tudja, hogy ezek a példányok először egy éve jelentek meg a környéken. Az eredetielg Dél-Amerikában őshonos állatok a jelek szerint megszokták az ember közelségét.

A hódokhoz hasonló nagyon erős metszőfogaik vannak, komoly harapásokat tudnak okozni.

- mondta Hanga Zoltán, a Budapesti Állat- és Növénykert szóvivője az RTL-nek.

A szakértő szerint az elmúlt években egyre több helyen bukkannak fel a kártákony rágcsálók. Az elmúlt 5-6 évben jelentősen megnövekedett a számuk. A nutriák a vízfolyások töltésébe ásott üregekkel, és a szántóföldi növények fogyasztásával okozhatnak gazdasági károkat, de képesek nagy területen kipusztítani a nádast, és más vízinövényeket is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

tata

hipermarket

állatok