Forrnak az indulatok: egy sportakadémia miatt írtanák ki az erdőt ebben a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Forrnak az indulatok: egy sportakadémia miatt írtanák ki az erdőt ebben a vidéki városban

Védetté nyilvánította az önkormányzat a Szeged határában húzódó 6 hektáros erdőt. Azt mondták, erre azért volt szükség, mert a kormány kivágatná, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye sportakadémiát építhessen a helyére.

A hat hektárnyi erdő a homokhátságtól beáramló, szálló pormegkötésében játszik szerepet. A szegedi klímatanszék kutatói kiszámolták, hogy évente 400 tonnányi port köt meg. A vita már hónapok óta tart a kormánnyal, és a Szeged-Csanádi Egyházmegyével. Utóbbi sportkomlexumot szeretne építeni, ehhez azonban ki kéne vágni az erdőt - számolt be róla az RTL Híradó.

Szeged közgyűlése egy hónapja építési tilalmat rendelt el, de a kormány egy előző nap hozott rendeletére hivatkozva ezt érvénytelenítették. Erre a szegedi közgyűlés most védetté nyilvánította a területet.

Nyilvánvalóan lehetne a fákat pótolni, ha elöregednek, azonban tarvágást nem lehet a területen alkalmazni

- mondta az RTL-nek Mihálik Edvin, a Momentum önkormányzati képviselője.

Az ellenzéki városvezetés úgy gondolja, hogy a sportakadémia máshol is megépülhet, az erdő kivágása nélkül. A Fidesz nem támogatta az erdő védetté nyilvánítását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

szeged

tarvágás

erdő