Kiadták a a figyelmeztetést mára: a viharos széllel lesz a kevesebb gondunk

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a a figyelmeztetést mára: a viharos széllel lesz a kevesebb gondunk

Viharos szél, eső, havas eső miatt adtak ki riasztást a mai napra. Ráadásul kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Ez vár ránk az ünnepekben is?

Szombaton a délnyugati országrész kivételével sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, ezen belül is északkelet felé haladva növekszik a havas eső, havazás valószínűsége. A szél ezen a napon is többfelé és gyakran lesz erős, viharos. Napközben az ország északkeleti felén 1-6, délnyugati felén 7-12 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Napközben fejfájás, keringési és légzőszervi problémák, vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok egyaránt előfordulhatnak. Emellett fáradékonyság, levertség, rossz közérzet is kialakulhat.

Fokozódnak a gyulladásos bántalmak, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A változékony, szeles időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Vasárnap a felhős időben elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Karácsony első napján, hétfőn tavaszias meleg várható 8-15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel. Az ország északi felén lesz felhősebb az ég, itt néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Délen, délnyugaton lehetnek hosszabb napos időszakok. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz.

Karácsony második napján, kedden hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias szél több helyen megélénkül. Enyhe marad az idő, 7-14 fok ígérkezik. Szerdára napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik. Csapadék nem várható. Mérsékelt délies szélre, 6-12 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

front

kettős fronthatás