Gigabírság járhat, ha ezt az oltást nem adatjuk be kutyánknak: itt vannak a részletek

Gerber Bianka   
  Megosztom
Gigabírság járhat, ha ezt az oltást nem adatjuk be kutyánknak: itt vannak a részletek

Az országos főállatorvos soron kívüli vakcinaszórást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területén előforduló veszettségesetek miatt - írja a sonline.hu.

Garamvölgyi Rita kaposvári állatorvos a lapnak elmondta:

nem lehet a vadállatok vonulását megakadályozni, a vírus főleg az ukrán határszélen jelent meg, de nagyon fontos hazánk teljes területén az állatok immunizálása. Minden három hónapnál idősebb ebnek rendelkezni kell veszettség elleni oltással, majd ezt az oltást 6 hónapon belül kötelezően meg kell ismételtetni és a jelenlegi szabályozásoknak megfelelően csak a chippel ellátott kutyák olthatók

– magyarázta az állatorvos, majd hozzátette:

Átlagosan 8-10 ezer forintba kerül az oltás, és azt tapasztalják, hogy a kutyáknak kérik a gazdák évente, a macskáknak is erősen ajánlott, de utóbbiak közül kevesebbnek adják be a vakcinát.

A portálnak nyilatkozó balatonlellei állatorvos, Kádár Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy súlyos büntetés jár, ha kiderül, nincs beoltva veszettség ellen a kutyánk. Mint mondja, több esetben is tapasztalta, hogy elfelejtik a házi kedvencek évenkénti immunizálását, ám ha a hatóság szeme elé kerül az eb,

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

veszettség

veszettség elleni oltás