Kertészeti mentorprogram indul vidéken: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Kertészeti mentorprogram indul vidéken: mutatjuk a részleteket

Különleges programba kezdenek a szentesi zöldségtermelők annak érdekében, hogy 10-15 év múlva is biztosított legyen a zöldség- és gyümölcsellátás

A termelői tagság fiatalítása érdekében hosszú távú mentorprogramot indít a DélKerTÉSZ az ASZC Alföldi Agrárszakképzési Centrummal és az Alföldi ASzC Bartha János Technikum és Szakképző Iskolával.

A kertészeti szakma utánpótlásának biztosítása érdekében indít mentorprogramot a 450 szentesi termelőt tömörítő Délalföldi Kertészek Szövetkezete az ASZC Alföldi Agrárszakképzési Centrummal és az Alföldi ASzC Bartha János Technikum és Szakképző Iskolával közösen.

Az utánpótlás-képzés célja, hogy 10-15 év múlva is legyenek naprakész tudással rendelkező szakemberek és aktív termelő kertészek. A termelői tagság fiatalítása érdekében a hosszú távú mentorprogram mellett gyakorlati kutatókertet is létrehoznak.

Szeretnénk elérni, hogy ismét vonzó szakmává váljon a fiatalok körében a kertészet. Fontos számunkra, hogy a DélKerTÉSZ, mint a legnagyobb zöldség-gyümölcs termelői szervezet ennek úttörő szerepét felvállalja. Egy termelői szerveződés ugyanis addig életképes, míg abban innovatív, fejlődésre képes és hajlandó, hosszú távon is működő termelői tagok vannak. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy minél több fiatal válassza a kertészeti szakmát, mint élethivatást

– emelte ki Nagypéter Sándor, a DélKerTÉSZ elnöke.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

kertészet

program

felhívás