Kiadták a sárga riasztást: támad a hidegfront, de előtte lesz még egy kis meglepetés

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a sárga riasztást: támad a hidegfront, de előtte lesz még egy kis meglepetés

Aki szombatra kirándulást tervez, annak igyekeznie kell majd a hazaéréssel, vasárnapra pedig búcsút is inthetünk a 20 fokhoz közeli csúcsoknak. A hétvégén a hőmérséklet bezuhanása miatt a hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt - jelentette az Időkép.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton kezdetben még sokat fog sütni a nap, de napközben egyre jobban megnövekszik a felhőzet. A délután második felében északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik a Dunántúlra esővel, záporokkal, de este, késő este már az ország keleti felén is kialakulhat csapadék. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, melyet viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 2-7, kora délután pedig 16-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap még délen és keleten indul felhős, több helyen esős idővel a nap, de északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Délután már napos, gomolyfelhős idő várható, elszórt záporok, egy-egy zivatar a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 1-7, délután 9-15 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak. Élénk, erős északnyugati szél várható. Hajnalban -2, +5, délután 9-15 fok valószínű.

Kedden napos, fátyolfehős időre van kilátás, kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. A délkeletire forduló szél többfelé megerősödik, északnyugaton helyenként viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakulhat. Szerdára is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik. Élénk, erős délkeleti széllel érkezik a meleg. Délután 14-22 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hidegfront