Fontos lépés az ivóvíz minőségéért: milliós fejlesztések indulnak

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos lépés az ivóvíz minőségéért: milliós fejlesztések indulnak

A Tiszából nyert ivóvizet biztosító rendszer az évek során kopik, ezért fejleszteni kell. Két évtized után milliós projektek keretében fejlesztik az elhasználódott szolnoki ivóvízrendszert - írja a profitline.hu.

Szolnokon a Tisza folyóból nyerik az ivóvizet tisztítást követően. A rendszer a használatból adódóan idővel kopik ezért fejleszteni, rekonstruálni kell. Utoljára körülbelül két évtizede történt komoly fejlesztés, amellett , hogy természetesen a város ivóvíz- és csatornahálózatát folyamatosan karbantartják.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valamint önerőből, összesen mintegy 640 millió forintból két projekt valósul meg. Hozzátette: a mintegy 150 ezer embert érintő beruházások várhatóan jövő tavasszal kezdődnek és a tervek szerint 2020-2021-ben érnek véget

- mondta a város polgármestere.

A beruházások érintik a felszíni vízmű területét, a szennyvízágazatot. A Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt.műszaki igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint további pályázati lehetőségeknek köszönhetően a városban az Ady Endre út valamint a szennyvíz-főgyűjtő rekonstrukciója is megvalósulhat.

Az oldal információi szerint jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a víziközművek energiahatékonyságát fejlesztik. Hozzáfűzték, hogy az eszközbeszerzésre irányuló fejlesztéshez az önrész további 250 millió forint.

100 millió forintot nyertek pályázaton a beruházáshoz, így a fennmaradó szükséges 42 millió forint önerőt Szolnok önkormányzata biztosítja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Vízközművek Állami Rekonstrukciós Alapból nyújtott támogatás célja rekonstrukciók megvalósítása, a víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítása.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

víz

szolnok

szennyvíz

ivóvíz

fejlesztés