Fontos lépés az ivóvíz minőségéért: milliós fejlesztések indulnak

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos lépés az ivóvíz minőségéért: milliós fejlesztések indulnak

A Tiszából nyert ivóvizet biztosító rendszer az évek során kopik, ezért fejleszteni kell. Két évtized után milliós projektek keretében fejlesztik az elhasználódott szolnoki ivóvízrendszert - írja a profitline.hu.

Szolnokon a Tisza folyóból nyerik az ivóvizet tisztítást követően. A rendszer a használatból adódóan idővel kopik ezért fejleszteni, rekonstruálni kell. Utoljára körülbelül két évtizede történt komoly fejlesztés, amellett , hogy természetesen a város ivóvíz- és csatornahálózatát folyamatosan karbantartják.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valamint önerőből, összesen mintegy 640 millió forintból két projekt valósul meg. Hozzátette: a mintegy 150 ezer embert érintő beruházások várhatóan jövő tavasszal kezdődnek és a tervek szerint 2020-2021-ben érnek véget

- mondta a város polgármestere.

A beruházások érintik a felszíni vízmű területét, a szennyvízágazatot. A Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt.műszaki igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint további pályázati lehetőségeknek köszönhetően a városban az Ady Endre út valamint a szennyvíz-főgyűjtő rekonstrukciója is megvalósulhat.

Az oldal információi szerint jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a víziközművek energiahatékonyságát fejlesztik. Hozzáfűzték, hogy az eszközbeszerzésre irányuló fejlesztéshez az önrész további 250 millió forint.

100 millió forintot nyertek pályázaton a beruházáshoz, így a fennmaradó szükséges 42 millió forint önerőt Szolnok önkormányzata biztosítja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Vízközművek Állami Rekonstrukciós Alapból nyújtott támogatás célja rekonstrukciók megvalósítása, a víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

víz

szolnok

szennyvíz

ivóvíz

fejlesztés