Túrázók figyelem: látogatási korlátozás a népszerű erdei úton

HelloVidék   
  Megosztom
Túrázók figyelem: látogatási korlátozás a népszerű erdei úton

Fakitermelés miatt erdőlátogatási korlátozás lesz a Galyatető és Mátraszentlászló községhatárokban húzódó népszerű sárga sáv turista útvonalon. Az érintett időszakban érdemes lesz másik turistautat választania az erdőben járóknak.

Az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészete fakitermelést végez Bátonyterenye-Nagybátony 58B és Bátonyterenye-Nagybátony 59E erdőrészeken, ezért erdőlátogatási korlátozást rendelnek el 01.06-tól. A területen végzett fakitermelés érinti a Galyatető és Mátraszentlászló községhatárokban lévő népszerű sárga sáv turistautat.

Fakitermelés várható időtartama: 2020.01.06.-2020.03.31.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

erdő

látogatási tilalom

túra

túraútvonal

mátra

egererdő erdészeti zrt