Ezzel támogatják a hallgatókat: újdonság a Szent István Egyetemen

HelloVidék   
  Megosztom
Ezzel támogatják a hallgatókat: újdonság a Szent István Egyetemen

Új ösztöndíjjal támogatják a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatóit. A támogatás célja hogy megismertessék és széles körben elfogadottá tegyék a vadászat és a vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát.

Ösztöndíjat alapított a Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatói részére. Az alapításról szóló dokumentumot a 27. FeHoVa kiállításon az alapítvány standján Hidvégi Béla alapító és dr. Heltai Miklós, a SZIE MKK mb. dékánja írta alá.

Az ösztöndíj és az alapítvány célja, hogy megismertesse és széles körben elfogadottá tegye a vadászat és a vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát. Kiemelt feladatuknak tekintik még a világ vadászható vadfajainak megismertetése. Azok a hallgatók, akik legalább egy sikeresen lezárt félévvel rendelkeznek, pályázhatnak az ösztöndíjra, amelynek időtartama egy év. Fontos tudni, hogy a sikeres ösztöndíjas a következő kiírásban újra pályázhat.

Több a témához kapcsolódó kurzus közül is válogathatnak az érdeklődők alap- és mesterképzés, valamint szakirányú képzési forma szinteken a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán. Többek között az alapképzés keretein belül működő vadgazda mérnöki szak célja, hogy a hallgatók ökológiai, környezettudatos, élelmiszerlánc szemlélet alapján képesek legyenek a vadvédelem, a vadgazdálkodás, a természeti erőforrás-kezelés és a természetvédelem általános és sajátos feladatainak megtervezésére, szervezésére, irányítására és végrehajtására.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

egyetem

oktatás

szent istván egyetem