Ezzel támogatják a hallgatókat: újdonság a Szent István Egyetemen

HelloVidék   
  Megosztom
Ezzel támogatják a hallgatókat: újdonság a Szent István Egyetemen

Új ösztöndíjjal támogatják a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatóit. A támogatás célja hogy megismertessék és széles körben elfogadottá tegyék a vadászat és a vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát.

Ösztöndíjat alapított a Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatói részére. Az alapításról szóló dokumentumot a 27. FeHoVa kiállításon az alapítvány standján Hidvégi Béla alapító és dr. Heltai Miklós, a SZIE MKK mb. dékánja írta alá.

Az ösztöndíj és az alapítvány célja, hogy megismertesse és széles körben elfogadottá tegye a vadászat és a vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát. Kiemelt feladatuknak tekintik még a világ vadászható vadfajainak megismertetése. Azok a hallgatók, akik legalább egy sikeresen lezárt félévvel rendelkeznek, pályázhatnak az ösztöndíjra, amelynek időtartama egy év. Fontos tudni, hogy a sikeres ösztöndíjas a következő kiírásban újra pályázhat.

Több a témához kapcsolódó kurzus közül is válogathatnak az érdeklődők alap- és mesterképzés, valamint szakirányú képzési forma szinteken a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán. Többek között az alapképzés keretein belül működő vadgazda mérnöki szak célja, hogy a hallgatók ökológiai, környezettudatos, élelmiszerlánc szemlélet alapján képesek legyenek a vadvédelem, a vadgazdálkodás, a természeti erőforrás-kezelés és a természetvédelem általános és sajátos feladatainak megtervezésére, szervezésére, irányítására és végrehajtására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

egyetem

oktatás

szent istván egyetem