Fontos változás: a patikák után a postákat is elérte a korlátozás

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás: a patikák után a postákat is elérte a korlátozás

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van, és egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.

Védőeszközöket kapnak a munkájukból kifolyólag veszélyeztetettebb postai munkatársak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt, írja honlapján a Magyar Posta Zrt.

Elrendelték a kézfertőtlenítők használatát és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását, alkalmazását is. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják, a kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

Március 16-tól a várakozásra is új szabályokat hoztak, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint

A küldemények kézbesítése és a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások kézbesítése folyamatos.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

posta

létszámkorlát

járvány

ügyféltér

maszk

gumikesztyű