Koronavírus: ezt mondta a pécsi tudós a vírus elleni immunitásról

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ezt mondta a pécsi tudós a vírus elleni immunitásról

Jakab Ferenc, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője azt is elmondta, hogy számításaik alapján sikerült ellaposítani a járvány görbéjét. Az is kiderült, hogy jelenlegi tudásuk szerint csak kis esély van az újrafertőződésre.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének professzora, egyben az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője szerint jó ütemben halad a koronavírus-járvány elleni védekezés. A tudós a Pécsi Tudományegyetem Koronavírus-híradójának nyilatkozott, többek között arról is, hogy

Ezt matematikai modellezésük alapján mutatták ki. A professzor szerint az eredmény azt mutatja, hogy az eddigi intézkedések és a lakosság fegyelmezettsége meghozta gyümölcsét. Természetesen a járvány alakulása ennél több tényezőtől is függ, ezért teljes bizonyossággal még nem lehet tudni, hogyan is alakul majd Magyarországon.

A videóban az a jó hír is elhangzott, hogy az eddigi tudás szerint

Ez egyben azt is jelenti, hogy csak kis esély van az újrafertőződésre, emellett ugyanakkor a vírus ciklikusan visszatérhet még a jövőben.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

pécs

pécsi tudományegyetem

kutatócsoport

jakab ferenc