Frissítették az adatokat: jóval több koronavírus-fertőzött van vidéken, mint Pesten

HelloVidék   
  Megosztom
Frissítették az adatokat: jóval több koronavírus-fertőzött van vidéken, mint Pesten

Javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait, amelyek alapján már jóval több az aktív koronavírus-fertőzött vidéken, mint Budapesten.

Hétfőn délután javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait a koronavirus.gov.hu oldalon. A frissített számok alapján az összesített adat továbbra is 1554 az aktív fertőzöttek tekintetében, ám az összetétel a korábbi heteket szemlélve nagy fordulatot mutat, ugyanis a vidéki aktív fertőzöttek száma mostanra 248 fővel több a budapestiekénél.

A korrigált adat szerint a budapesti aktív fertőzöttek száma: 653 fő, a vidéki aktív fertőzöttek száma 901 fő. Az elhunytak számát tekintve viszont a fővárosi érték továbbra is magasabb. Az aktív fertőzöttek száma a honlap szerint viszont fokozatosan csökken: már kevesebben vannak, mint a gyógyultak. Ez is azt jelzi, hogy a járvány csökken.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött