Kihagyhatatlan lehetőségek Bács-Kiskun megyében: nyár elején elindul a népszerű klub

HelloVidék   
  Megosztom
Kihagyhatatlan lehetőségek Bács-Kiskun megyében: nyár elején elindul a népszerű klub

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével június végén ismét kinyithatja kapuit a művészetpártoló, népszerűsítő közösség, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubját - írja a Baon.

Hat éve hozták létre a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubját, művészetpártoló, népszerűsítő közösséget Kerekegyházán. A portál információi szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével június végén ismét kinyithatja kapuit a helyi klub.

Nálunk olyan emberek jönnek össze, akik hasonlóan gondolkodnak a világról, a művészetet, a szeretetet helyezik előtérbe. A motivációt nem a pénz jelenti, hanem az elhivatottság

– mondta Szecsődi György a portálnak, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja vezetője.

Eddig több mint harminc rendezvénynek adott otthont a klub, huszonhatan állították ki alkotásaikat és több mint harminc zenész, valamint rengeteg előadó lépett színpadra az udvarházban. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után pedig nyáron tovább kívánják folytatni a munkát és az első rendezvényt már június végére tervezik.

Elmondták, hogy a nyitó program egy kulturális kavalkád lesz, ahol lesznek akik festményt vagy más képzőművészeti alkotást hoznak, de lesz vers előadás és táncház, valamint örömzenélés is. Az idei esztendőben képzőművészeti kiállítások, zenés és verses összeállítások, évfordulós megemlékezések várják az érdeklődőket a Szecsődi Udvarházban. A klub vezetője hozzáfűzte, hogy megemlékeznek Márai Sándor, Szabó Lőrinc, Zrínyi Miklós munkásságáról is a hangsúlyt azonban a klub amatőr irodalmárainak bemutatására helyezik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nyár

szórakozás

bács-kiskun megye