Megtizedelte a termést a cudar idő: ennyit kell még várnunk a magyar dinnyére

MTI   
  Megosztom
Megtizedelte a termést a cudar idő: ennyit kell még várnunk a magyar dinnyére

Az időjárás idén több szempontból sem volt megfelelő, a gazdák az áprilisi alacsony hőmérsékletek miatt nem tudtak korán ültetni. Jelenleg is az éjszakai hideg időjárás okozhat problémákat.

A húsvét utáni fagyok megtizedelték a görögdinnye ültetvényeket, de a gazdák újraültettek, és így már van ok a bizakodásra a dinnyetermést illetően - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének társelnöke szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az időjárás idén több szempontból sem volt megfelelő, a gazdák az áprilisi alacsony hőmérsékletek miatt nem tudtak korán ültetni - fűzte hozzá. Mint mondta, jelenleg is az éjszakai hideg időjárás okozhat problémákat. Ennek ellenére - az egyes termelők által használt új termesztési technológiák révén -

Korábban írtunk arról, hogy ilyen év még sose fordult elő a gyümölcstermelésben, már ami a fagykárok miatti pusztítást illeti. Az összes gyümölcsfajtát - a kajszit, a cseresznyét, a meggyet, a szilvát, az almát és a körtét - folyamatosan érte valamilyen fagykár, emiatt idén nagyon gyenge terméssel számolnak, ami valószínűleg meg fog látszani a termékek árában is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dinnye

dinnyetermesztés

görögdinnye

ültetvény

időjárás

fagykár