Koronavírus: kiderült, mi lesz a magyar csapvízzel, ha jön az újabb hullám

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: kiderült, mi lesz a magyar csapvízzel, ha jön az újabb hullám

Az országban működő víziközmű-szolgáltatók felkészültek a járvány újabb hullámára, meghozták a biztonságos működéshez szükséges intézkedéseket.

Magyarországon a csapvíz - amely a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer - kiváló minőségű és bátran fogyasztható - szögezte le a Magyar Víziközmű Szövetség szerdán közleményében. A szövetség azon hírek kapcsán szólalt most meg, amelyek szerint a szennyvízben kimutatható a koronavírus örökítőanyaga. Ebből következtetni lehet - 4-10 nap eltéréssel - a járvány belobbanására. Több helyről kérdés fogalmazódott meg, hogy ez kapcsolatban lehet-e a csapvíz fogyasztásának biztonságával.

Kitértek arra is, hogy az országban működő víziközmű-szolgáltatók felkészültek a járvány újabb hullámára, meghozták a biztonságos működéshez szükséges intézkedéseket, valamint azokat az utasításokat, hogy - ha szükséges - milyen belső működésre térnek át.

Közleményük szerint az ivóvízbázisok többsége védett, amelyekből egy esetleges járvány során is folyamatosan biztosítani tudja minden szolgáltató a jó minőségű ivóvízzel való biztonságos ellátást, akárcsak a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását. A lakásokba érkező csapvíz a nap 24 órájában rendelkezésre áll - szögezték le. Hozzátették: így nem szükséges műanyag palackokban felhalmozni otthon flakonos vizeket, hiszen Magyarországon csaknem 100 százalékos a települések vezetékes ivóvízzel való ellátottsága.

A szövetség felhívta a lakosság figyelmét arra is, hogy a víziközmű-szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

csapvíz

ivóvíz

szennyvíz