Koronavírus: több óvodában, iskolában is megjelent a fertőzés ebben a megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: több óvodában, iskolában is megjelent a fertőzés ebben a megyében

Az igazgató azt nyilatkozta: vasárnap jutott tudomásukra, hogy egyik tagintézményükben egy pedagógus pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Napról napra jelentősen emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma. Jász-Nagykun-Szolnok megyében iskolai osztályok mellett már óvodai csoportokat is érint a járvány, írja a Szoljon.hu.

Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója azt nyilatkozta: vasárnap jutott tudomásukra, hogy a Hétszínvirág Tagintézményükben dolgozó egyik pedagógus tesztje pozitív lett, emiatt az ÁNTSZ felvette a vezetőséggel a kapcsolatot, illetve értesítették a családokat is emailben.

Az ÁNTSZ adatszolgáltatást is kért tőlünk, elindult a folyamat, melyet a hatóság koordinál majd. Ennek során felkeresik a családokat, elvégzik a teszteket a csoportban dolgozó felnőtt kollégákon. Azt kértük még, hogy azok a gyermekek se jöjjenek óvodába, akiknek testvére az érintett csoportba jár

- részletezte az igazgató, aki a szülők együttműködését kéri. Külön kihangsúlyozta, hogy semmilyen hurutos jellegű betegséggel ne vigyék a gyermeket az óvodákba.

Hétfőtől rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Jászapáti Önálló Óvodai Intézmény egyik telephelyén, a Margaréta Óvodában, ahol koronavírusos megbetegedéseket észleltek. Az intézmény másik két óvodájában a gyermekek ellátása eltérő rendelkezésig biztosított.

Mindezek mellett Váradi Éva, a Kassai úti általános iskola igazgatója megerősítette, hogy a hatodik évfolyamban egy pozitív eset miatt az osztály tanulói szeptember 28-áig digitális oktatásban folytatják tovább a tanévet.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

óvoda

iskola

jász-nagykun-szolnok megye