Ilyet még nem láttunk: képeken, ahogy a koronavírus roncsolja a tüdőt

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet még nem láttunk: képeken, ahogy a koronavírus roncsolja a tüdőt

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika közösségi oldalán osztott meg egy röntgensorozatot egy harmincas éveiben járó, társbetegséggel nem rendelkező férfi tüdejéről, amivel a COVID-19 szövődményeire hívják fel a figyelmet.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika rendszeres esetbemutatásokon keresztül szeretné felhívni a figyelmet a koronavírus okozta tüdőgyulladásra és a megbetegedés szövődményeire.

A közösségi oldalukon megosztott röntgensorozat egy harmincas éveiben járó, társbetegséggel nem rendelkező férfi tüdejéről készült. A beteg légszomj és erős köhögés miatt jelentkezett az egyetem sürgősségi osztályán, és a felvételekor készült mellkasi CT-vizsgálat súlyos Covid-19 tüdőgyulladást mutatott.

Gyorsan romló légzési státusza miatt még aznap intenzív terápiás osztályra és lélegeztetőgépre került. Antivirális és szteroidkezelés, valamint rekonvaleszcens plazma adását követően állapota javult, de a nyolcadik napon készült kontroll CT-felvételen javuló státusz látható, de még lélegeztetés volt szükséges.

A 2D CT-képeken a sötét tüdőrész mutatja a légtartó területeket, amely a 3D képeken lila részekként ábrázolódik. A világos területek a vírus-tüdőgyulladás által érintett területek láthatók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

tüdő

betegség