Elítélték a közmunkást, aki megölte a kiskörei pávát: bevallotta, mi történt pontosan

HelloVidék   
  Megosztom
Elítélték a közmunkást, aki megölte a kiskörei pávát: bevallotta, mi történt pontosan

A négy főből álló brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle. Társai előtt kijelentette: „ilyet az étteremben sem kapni”.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy közmunkások elloptak egy nagyjából százezer forint értékű pávát egy családi ház kertjéből Kisköre városában, majd megölték, megfőzték és megették - erről maga a páva gazdája tett közzé Facebook-posztot. A Telex most azt írja az egri törvényszék tájékoztatása alapján, hogy a férfi, aki ellopta és megfojtotta a Borisz névre hallgató pávát, felfüggesztett börtönt kapott.

A törvényszék közleménye szerint a páva elszökött a sértett udvarából, és egy négy főből álló közmunkás társaság talált rá.

Akkor a vádlott az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt. A vádlott fojtogatta a pávát, miközben többször nyakon ütötte, mire végül az állat elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította.

A bűncselekménnyel 60 ezer forintos kár keletkezett, a tettes pedig elismerte a bűncselekményt. A férfi lopás miatt két évre szóló felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a férfi egyedül neveli három gyerekét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

páva

kisköre

közmunkások

büntetés

lopás