Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap. Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig az előrejelzések szerint.

Havazást hozott a mediterrán ciklon a nyugati határvidékre és a Bakonyba, írja az Időkép. Egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap.

Ahogy a képeken látható, Sopron és Szombathely környékén már párcentis hó borítja a tájat, de például Ágfalván, Kópházán, Toronyban, Veszprémben is esett olvasói jelzések alapján.

❄ Pár centis a hótakaró Sopron és Szombathely...

Közzétette: Időkép2021. január 5., kedd

Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig, szerda után pénteken újabb mediterrán ciklon kecsegtet egy kis hóval. A csütörtök szárazabb időt tartogat, csak itt-ott fordulhat elő zápor, hózápor. Pénteken azonban dél felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, ami újabb havazást hozhat az Alpokaljára és a Kisalföld térségébe, míg délen havas eső, hó felváltva alakulhat ki. Délután már inkább csak délen eshet kevés eső, fokozatosan megszűnik a csapadék.

A tél következő dobása vasárnap jöhet, amikor délnyugat felől megközelít bennünket a következő mediterrán ciklon - írják előrejelzésükben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

időjárás