Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap. Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig az előrejelzések szerint.

Havazást hozott a mediterrán ciklon a nyugati határvidékre és a Bakonyba, írja az Időkép. Egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap.

Ahogy a képeken látható, Sopron és Szombathely környékén már párcentis hó borítja a tájat, de például Ágfalván, Kópházán, Toronyban, Veszprémben is esett olvasói jelzések alapján.

❄ Pár centis a hótakaró Sopron és Szombathely...

Közzétette: Időkép2021. január 5., kedd

Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig, szerda után pénteken újabb mediterrán ciklon kecsegtet egy kis hóval. A csütörtök szárazabb időt tartogat, csak itt-ott fordulhat elő zápor, hózápor. Pénteken azonban dél felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, ami újabb havazást hozhat az Alpokaljára és a Kisalföld térségébe, míg délen havas eső, hó felváltva alakulhat ki. Délután már inkább csak délen eshet kevés eső, fokozatosan megszűnik a csapadék.

A tél következő dobása vasárnap jöhet, amikor délnyugat felől megközelít bennünket a következő mediterrán ciklon - írják előrejelzésükben.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

időjárás