Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap. Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig az előrejelzések szerint.

Havazást hozott a mediterrán ciklon a nyugati határvidékre és a Bakonyba, írja az Időkép. Egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap.

Ahogy a képeken látható, Sopron és Szombathely környékén már párcentis hó borítja a tájat, de például Ágfalván, Kópházán, Toronyban, Veszprémben is esett olvasói jelzések alapján.

❄ Pár centis a hótakaró Sopron és Szombathely...

Közzétette: Időkép2021. január 5., kedd

Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig, szerda után pénteken újabb mediterrán ciklon kecsegtet egy kis hóval. A csütörtök szárazabb időt tartogat, csak itt-ott fordulhat elő zápor, hózápor. Pénteken azonban dél felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, ami újabb havazást hozhat az Alpokaljára és a Kisalföld térségébe, míg délen havas eső, hó felváltva alakulhat ki. Délután már inkább csak délen eshet kevés eső, fokozatosan megszűnik a csapadék.

A tél következő dobása vasárnap jöhet, amikor délnyugat felől megközelít bennünket a következő mediterrán ciklon - írják előrejelzésükben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

időjárás