Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap. Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig az előrejelzések szerint.

Havazást hozott a mediterrán ciklon a nyugati határvidékre és a Bakonyba, írja az Időkép. Egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap.

Ahogy a képeken látható, Sopron és Szombathely környékén már párcentis hó borítja a tájat, de például Ágfalván, Kópházán, Toronyban, Veszprémben is esett olvasói jelzések alapján.

❄ Pár centis a hótakaró Sopron és Szombathely...

Közzétette: Időkép2021. január 5., kedd

Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig, szerda után pénteken újabb mediterrán ciklon kecsegtet egy kis hóval. A csütörtök szárazabb időt tartogat, csak itt-ott fordulhat elő zápor, hózápor. Pénteken azonban dél felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, ami újabb havazást hozhat az Alpokaljára és a Kisalföld térségébe, míg délen havas eső, hó felváltva alakulhat ki. Délután már inkább csak délen eshet kevés eső, fokozatosan megszűnik a csapadék.

A tél következő dobása vasárnap jöhet, amikor délnyugat felől megközelít bennünket a következő mediterrán ciklon - írják előrejelzésükben.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

időjárás