Elképesztő mi megy Somogyban: rohamosan fogynak a telkek, mutatjuk miért

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő mi megy Somogyban: rohamosan fogynak a telkek, mutatjuk miért

Megdöbbentő, de több somogyi településen is hiány van építési telkekből. Vannak olyan települések, melyeken néhány nappal ezelőtt adták el az utolsó földterületet is. Szakértők szerint a telkek a falusi csok miatt fogynak rohamosan.

Az elmúlt évtizedekben sokan költöztek Kaposmérőbe, hogy nyugodt környezetben, mégis közel élhessenek Kaposvárhoz. Ahogy a sonline.hu arról beszámolt, húsz évvel ezelőtt az akkori képviselő-testület úgy döntött, hogy újra felpezsdíti a település életét, ezért több mint húsz építési telket alakítottak ki a faluban.

Prukner Gábor polgármester a lap megkeresésére elmondta: 2002-ben nagyon sok telket adtak el, mert akkoriban is létezett egy lakásépítési program, amely kedvezett az ingatlanpiacnak. Ezután több év is eltelt úgy, hogy egyetlen telken sem adtak túl, az elmúlt években viszont a megmaradt területek is gazdára találtak.

Elfogytak a telkek. Szeretnénk újabb területeket kialakítani, de nem egyszerű. A települést egyik oldalról a vasút, másikról a Kapos folyó határolja, ez pedig megnehezíti a dolgunkat. Vannak használatlan kertek a faluban, de azokat a tulajdonosaik nem akarják eladni, ezért ott sem tudunk új telkeket kialakítani

- közölte polgármester.

Ahogy a portál írja, a harminclakosú Libickozmán is elfogytak a szabad földek. Horváth Gábor polgármester elmondta: egy héttel ezelőtt adták el az utolsó telket, újabbat már nem tudnak kínálni. A település környékén Natura2000-es területek vannak, azokon pedig építési telkeket nem lehet kialakítani.

Korábban nagyon sok telek volt a faluban, de akik Libickozmára költöztek, azok általában megvásárolták az ingatlanuk melletti, üres területeket is

- tette hozzá Horváth.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

somogy

somogy megye

falusi csok

falu

település

telek

telekvásárlás