Pánikot keltenek Hajdúszoboszlón a külföldi vendégmunkások: közbeavatkozásra szólították fel a kormányt

HelloVidék   
  Megosztom
Pánikot keltenek Hajdúszoboszlón a külföldi vendégmunkások: közbeavatkozásra szólították fel a kormányt

Határozatban szólítja fel a hajdúszoboszlói önkormányzat a kormányt, hogy nyugtassa meg a lakosságot a vendégmunkásdömping miatt. A város korábbi ellenzéki polgármestere megpróbálta elítéltetni a kormány migránspolitikáját a város fideszes többségű önkormányzatával, de végül csak egy olyan határozatot szavaztak meg a képviselők, amelyben felszólítják a kormányt, hogy szolgáltasson adatokat a külföldről behozott vendégmunkásokról, és növelje a lakosság biztonságérzetét.

Sóvágó László a 24.hu-nak azt nyilatkozta, eredetileg egy határozati javaslatot nyújtottak be a vendégmunkásokkal kapcsolatban, de végül, hogy a Fidesz is támogathassa az előterjesztését, kettévágta a szöveget. Így azt a részt, amely elítélte volna az Orbán-kormány „nem európai polgárokkal szembeni politikáját”, külön javaslatként leszavazták.

A javaslatban arról volt szó, hogy a kabinet migránsokkal riogatja a közvéleményt, ám közben lehetővé teszi, hogy a termálvizes fürdőiről ismert városban telepedjenek le a Debrecenben foglalkoztatott vendégmunkások. Megjelenésük pedig – döntően épp a kormányzati kommunikáció miatt – aggodalmat kelt a hajdúszoboszlói lakosok körében. A legutóbbi testületi ülésen beterjesztett határozat második részére viszont a kormányoldal is rámondta az igent:

Az önkormányzat elvárja, hogy a kormány a döntően maga keltette aggodalmak csökkentése érdekében tegyen meg mindent a lakosság megnyugtatása érdekében, akadályozza meg az esetleg törvénysértő magatartásokat, adjon hiteles tájékoztatást az érkező vendégmunkások számáról, itt tartózkodásuk várható időtartamáról.

- mondta Sóvágó László.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vendégmunkás

otthon

hajdúszoboszló

debrecen

veszély

külföldi munkaválalló

gyárépítés