Pánikot keltenek Hajdúszoboszlón a külföldi vendégmunkások: közbeavatkozásra szólították fel a kormányt

HelloVidék   
  Megosztom
Pánikot keltenek Hajdúszoboszlón a külföldi vendégmunkások: közbeavatkozásra szólították fel a kormányt

Határozatban szólítja fel a hajdúszoboszlói önkormányzat a kormányt, hogy nyugtassa meg a lakosságot a vendégmunkásdömping miatt. A város korábbi ellenzéki polgármestere megpróbálta elítéltetni a kormány migránspolitikáját a város fideszes többségű önkormányzatával, de végül csak egy olyan határozatot szavaztak meg a képviselők, amelyben felszólítják a kormányt, hogy szolgáltasson adatokat a külföldről behozott vendégmunkásokról, és növelje a lakosság biztonságérzetét.

Sóvágó László a 24.hu-nak azt nyilatkozta, eredetileg egy határozati javaslatot nyújtottak be a vendégmunkásokkal kapcsolatban, de végül, hogy a Fidesz is támogathassa az előterjesztését, kettévágta a szöveget. Így azt a részt, amely elítélte volna az Orbán-kormány „nem európai polgárokkal szembeni politikáját”, külön javaslatként leszavazták.

A javaslatban arról volt szó, hogy a kabinet migránsokkal riogatja a közvéleményt, ám közben lehetővé teszi, hogy a termálvizes fürdőiről ismert városban telepedjenek le a Debrecenben foglalkoztatott vendégmunkások. Megjelenésük pedig – döntően épp a kormányzati kommunikáció miatt – aggodalmat kelt a hajdúszoboszlói lakosok körében. A legutóbbi testületi ülésen beterjesztett határozat második részére viszont a kormányoldal is rámondta az igent:

Az önkormányzat elvárja, hogy a kormány a döntően maga keltette aggodalmak csökkentése érdekében tegyen meg mindent a lakosság megnyugtatása érdekében, akadályozza meg az esetleg törvénysértő magatartásokat, adjon hiteles tájékoztatást az érkező vendégmunkások számáról, itt tartózkodásuk várható időtartamáról.

- mondta Sóvágó László.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vendégmunkás

otthon

hajdúszoboszló

debrecen

veszély

külföldi munkaválalló

gyárépítés