Attól sem riadtak vissza, hogy rendőrségi telephelyen fosztogassanak: erre a zsákmányra utaztak

MTI   
  Megosztom
Attól sem riadtak vissza, hogy rendőrségi telephelyen fosztogassanak: erre a zsákmányra utaztak

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik rendőrségi telephelyen álló - hatósági eljárásokban elkobzott, illetve lefoglalt - járművekből akkumulátorokat és rádiós magnókat loptak el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az ügy két - munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező - kiskunhalasi vádlottja 2023 tavaszán nyilvános parkolókból autókat vontatott el, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék a járműveket.

A két férfi elhatározta, hogy azokat - a különböző hatósági eljárásokban lefoglalt - járműveket is kifosztja, amelyek a rendőrség kiskunhalasi, bekerített telephelyén parkoltak. Áprilisban két éjszaka alatt ezekből a gépkocsikból kiszedték - a jellemzően 10-25 ezer forint értékű - akkumulátorokat, az utastérből a rádiós magnókat, és a lopott holmit a fiatalabb vádlott tanyájára vitték. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok az alkatrészeket vastelepen értékesítették, a rendőrségnek 440 ezer forint, a bíróságnak 65 ezer forint kárt okozva. A kiskunhalasi rendőrök a lopott holmi darabjai közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb vádlott ingatlanában lefoglalták, így a kár egy része megtérült. Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

rablás

bűncselekmény

otthon

autó

rendőrség