Négy év javítóintézetre ítélték a fiatalkorú késelőt: 12 éves gyerekre támadt

MTI   
  Megosztom
Négy év javítóintézetre ítélték a fiatalkorú késelőt: 12 éves gyerekre támadt

Jogerősen négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a fiatalkorú vádlottat, aki hátba szúrt egy gyermekkorú fiút Hajdúhadházon - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t csütörtökön.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek - közölte Dobó Dénes.

Kerékpárjáról inzultálta a kisfiúkat

A bíróság tényállás szerint 2022. november 3-án délután három kiskorú fiú sétált hazafelé az iskolából Hajdúhadházon. Velük szemben közlekedett kerékpárral a fiatalkorú vádlott, aki odaszólt a sértettnek, majd azzal fenyegette, hogy megveri, megöli. Ezután az akkor 12 év féléves vádlott továbbhajtott, de az egyik utca kereszteződésében ismét odament hozzájuk, kerékpárjáról leszállva odalépett a kiskorú sértetthez, akit ököllel hasba ütött. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a sértett is visszaütött, védekezett, majd a barátai felszólítására megfordult és mindhárman elindultak a lakásuk felé.

40 milliméteres késsel szúrta hátba a sértettet

Ekkor a vádlott a nála lévő 40 milliméter pengehosszúságú hegyes késsel kétszer közepes erővel hátba szúrta a sértettet. A társak észrevették, hogy a sértett vérzik, ezért gyorsan hazakísérték. A bal oldali szúrt sebbe beletört a kés pengéje, amit az orvosok műtéti úton távolították el. A sértett sérülése nyolc napon belül gyógyult.

Az ítélet nem emelkedett azonnal jogerőre, az ügyészség a döntést tudomásul vette, míg a vádlott, a törvényes képviselője és a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére. A határidő letelte előtt a bíróság döntését a vádlott, a törvényes képviselője és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett - ismertette a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bűncselekmény

hajdúhadház

veszély

késelés

otthon