Börtönbüntetésre ítélték a vidéki csalót: így keresett milliókat hamis álláshirdetéseken

MTI   
  Megosztom
Börtönbüntetésre ítélték a vidéki csalót: így keresett milliókat hamis álláshirdetéseken

Könnyű, otthonról végezhető munkáról, valamint ausztriai és németországi munkalehetőségekről szóló valótlan álláshirdetések miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki több száz embert ejtett tévedésbe, és 4,5 millió forint kárt okozott - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták, hogy a büntetett előéletű, harmincas éveiben járó budapesti férfi 4500 és 20 000 forint közötti letéti, vagy közvetítői díj átutalását kérte azoktól, akik jelentkeztek a 2021-2022-ben internetes oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain közzétett hirdetéseire.

A férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag a sértettektől akart pénzt kicsalni

- írta az ügyészség. A kaposvári rendőrök 2023 februárjában vették őrizetbe a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását, azóta egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség 571 rendbeli csalás miatt emelt vádat ellene, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és a kár megtérítésére tett indítványt - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csalás

otthon

kaposvár

bűncselekmény

börtönbüntetés