Most kell drukkolni: négyesfogathajtó világbajnokságot rendezhet ez a vidéki város

HelloVidék   
  Megosztom
Most kell drukkolni: négyesfogathajtó világbajnokságot rendezhet ez a vidéki város

A Magyar Lovas Szövetség – szilvásváradi helyszínnel – a Nemzetközi Lovas Szövetségnél megpályázta a 2022. évi Négyesfogathajtó Világbajnokság rendezésének jogát.

Szeptember 11-én Lausanneban, a szervezet székházában Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, – Mitykó Zsuzsi a Fogathajtó Szakág titkárának társaságában – élénk érdeklődés mellett mutatta be a pályázat dokumentációját és válaszolt a kérdésekre. Az eseményen részt vettek: Sabrina Ibanez a FEI főtitkára, továbbá az Állatorvosi Bizottság vezetője, azinformatikai-, a jogi-, a pénzügyi-, a pr-kommunikációs osztály és a Fogathajtó Szakág képviselői.

A pályázat elfogadásának esélyeit növelheti, hogy a FEI megbízásából Magyarország, általános közmegelégedettségre, eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot – köztük egy vb-t Szilvásváradon – rendezett; a magyar fogathajtók a világ élvonalában járnak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat nyertek; a magyar Szövetség a nemzetközi sportdiplomáciában kölcsönösen előnyös együttműködő szerepet vállal.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szilvásvárad

négyesfogathajtó világbajnokság

fogat

fogathajtás

bajnokság