Irány az állatkert: szombaton lesz a Nemzetközi Vörös Panda Nap!

HelloVidék   
  Megosztom
Irány az állatkert: szombaton lesz a Nemzetközi Vörös Panda Nap!

Tizedik alkalommal rendezik meg szeptember 21-én, szombaton a Vörös Panda Világnapot, melyet minden év szeptember harmadik szombatján ünnepelnek. Az esemény célja az, hogy felhívja a figyelmet e veszélyeztetett ázsiai fajra, valamint védelmének fontosságára – írja honlapján a Debreceni Állatkert.

A vörös panda – más nevén kispanda, vagy vörös macskamedve – a himalájai mérsékelt övi erdőkben őshonos életterének drasztikus zsugorodása, valamint az illegális állatkereskedelem miatt veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A Nemzetközi Vörös Panda Nap keretében kifejezetten a vörös macskamedvékről szóló szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehettek nálunk részt 11 órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kispandák kedvenc eledelével, a különböző bambuszfajokkal, a gyermekek pedig 13 órától 15 óráig tematikus foglalkozáson fedezhetik fel e kivételes állatok világát.

Figyelem, azok a gyermekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50% kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az állatkert kispanda tenyészprogramját, jelenleg egy hím kispanda érkezését finanszírozza.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

állat

vörös panda

debrecen

veszélyeztetett fajok

panda

medve