Munkából kreatív szórakozás: sokan tűzifából művészkednek + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Munkából kreatív szórakozás: sokan tűzifából művészkednek + videó

Az ősz már itt van a nyakunkon, és a hőmérséklet egyre hűvösebbé válik, így nem csoda, hogy sokan vásárolnak tűzifát szeptemberben. Hazánkban első sorban a már felhasogatott tűzifa a kelendő, ezzel is sok dolog van azonban, hiszen a szállítás után a fa tárolásáról is gondoskodnunk kell. Míg a legtöbben csak túl akarnak esni rajta, vannak, akik a tűzifa raktározásakor kiélik kreatív énjüket, és mindenféle ötletes és vicces alakzatot raknak ki a felhalmozott fahasábokból.

Hazánkban rengetegen vásárolnak tűzifát, vannak akik már a nyár folyamán felvásárolták a szükséges mennyiséget, de akadnak olyanok is, akik csak az ősszel kezdenek el felkészülni a télre. A tűzifa beszerzése, szállítása és raktározása igen fárasztó, és nagy munka, főleg mivel az egész télre fel kell készülnünk, azonban vannak, akik játékot csinálnak a munkából, és kiélve kreativitásukat, ötletes mintákat alkotnak a fahasábokból.

A fa tárolásának helye is sokszor igen nagy kérdés, az alábbi képekből és videókból egy kis ihlethez juthatunk, ha kifogynánk az ötletekből. A Csináld magad Facebook csoportban például a következő ötletek születtek:

A Youtube-on is látható, hogy a tűzifa tárolására rengeteg kreatív ötlet született, vannak, akik házukat is úgy építették meg, hogy legyen hely a kandallónál a tűzifának is, mások könyvespolcokat használnak a fa tárolására, mi tagadás, a legtöbb ilyen ötlet igen mutatós!

Sokan a kültéri tárolásnál is kiélik kreatív énjüket, és egész portrékat raknak ki a fahasábokból. A legkedveltebbek általában az állati formák, de vannak, akik a geometriai formákban teljesednek ki.

Fotók: Instagram

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzifa

tárolás

tél

hideg

tüzelő

művészet

kreativitás