Munkából kreatív szórakozás: sokan tűzifából művészkednek + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Munkából kreatív szórakozás: sokan tűzifából művészkednek + videó

Az ősz már itt van a nyakunkon, és a hőmérséklet egyre hűvösebbé válik, így nem csoda, hogy sokan vásárolnak tűzifát szeptemberben. Hazánkban első sorban a már felhasogatott tűzifa a kelendő, ezzel is sok dolog van azonban, hiszen a szállítás után a fa tárolásáról is gondoskodnunk kell. Míg a legtöbben csak túl akarnak esni rajta, vannak, akik a tűzifa raktározásakor kiélik kreatív énjüket, és mindenféle ötletes és vicces alakzatot raknak ki a felhalmozott fahasábokból.

Hazánkban rengetegen vásárolnak tűzifát, vannak akik már a nyár folyamán felvásárolták a szükséges mennyiséget, de akadnak olyanok is, akik csak az ősszel kezdenek el felkészülni a télre. A tűzifa beszerzése, szállítása és raktározása igen fárasztó, és nagy munka, főleg mivel az egész télre fel kell készülnünk, azonban vannak, akik játékot csinálnak a munkából, és kiélve kreativitásukat, ötletes mintákat alkotnak a fahasábokból.

A fa tárolásának helye is sokszor igen nagy kérdés, az alábbi képekből és videókból egy kis ihlethez juthatunk, ha kifogynánk az ötletekből. A Csináld magad Facebook csoportban például a következő ötletek születtek:

A Youtube-on is látható, hogy a tűzifa tárolására rengeteg kreatív ötlet született, vannak, akik házukat is úgy építették meg, hogy legyen hely a kandallónál a tűzifának is, mások könyvespolcokat használnak a fa tárolására, mi tagadás, a legtöbb ilyen ötlet igen mutatós!

Sokan a kültéri tárolásnál is kiélik kreatív énjüket, és egész portrékat raknak ki a fahasábokból. A legkedveltebbek általában az állati formák, de vannak, akik a geometriai formákban teljesednek ki.

Fotók: Instagram

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzifa

tárolás

tél

hideg

tüzelő

művészet

kreativitás