Töltsd aktívan az ünnepeket: több mint száz programmal készülnek Pécsen

MTI   
  Megosztom
Töltsd aktívan az ünnepeket: több mint száz programmal készülnek Pécsen

Mintegy 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek Pécsett, a Széchenyi téren.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a november 29-én 17 órakor induló, 130 programot kínáló rendezvény során koncertek, mesék, finomságok és adventi kórusok teszik hangulatossá a pécsi belvárost.

A város főterén felállított színpadon fellép többek között a Mecsek Kórus és az eMeRTon-díjas Four Fathers; utóbbi tagjai a capella énekelnek a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, slágereket, gyermekdalokat. Kiemelkedik a zenei programok közül a JaMese zenekar december elsején hallható koncertje, amely Szabó T. Anna Adventi kalendáriumának megzenésítésére épül.

Minden évben visszatérő programelem a vasárnaponként rendezett gyertyagyújtás, az adventi mesetár, valamint a Pannon Zenebaráti Kör négy kiskoncertje: a Dzsászti Énekstúdió és a Vizin zenekar muzsikusai a városháza erkélyéről zenélnek a közönségnek minden vasárnap este fél hattól. Emellett új dalokkal, friss műsorral jelentkeznek Varga Ildikó tanítványai is szombatonként.

December 5-én és 6-án a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek Pécs főterén, a nagyszakállút Luna, a pécsi állatkert lámája is elkíséri Miklós napján, két nappal később pedig mikulásruhába öltözött motorosok lepik el a Széchenyi teret. Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény integrált kórusa flashmobbal is készül, melyben közös énekléssel irányítják a figyelmet az emberségre és a szeretetre. Emellett betlehem, a finom falatok és a forró italok is gondoskodnak a karácsonyi hangulatról. A pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár részletes programjai megtalálhatóak a város weboldalán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kézműves

mesevásár

pécs

programok

ünnepek

advent

karácsony