Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

MTI   
  Megosztom
Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

Épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kiló lisztből, 15 kiló mézből, 40 kiló cukorból és 250 tojásból. A világ száz csodája közül is megformáztak néhányat, megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amit a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megnézni december 14-én, szombaton.

A mézeskalács házak mellett

sőt, a világ száz csodája közül is megformáztak néhányat. Megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit

A vácrátóti plébánia ad neki otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják, mondta el Spiegelhalter László polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mézeskalács

vácrátót

mézeskalács falu

mindenki karácsonya