Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

MTI   
  Megosztom
Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

Épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kiló lisztből, 15 kiló mézből, 40 kiló cukorból és 250 tojásból. A világ száz csodája közül is megformáztak néhányat, megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amit a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megnézni december 14-én, szombaton.

A mézeskalács házak mellett

sőt, a világ száz csodája közül is megformáztak néhányat. Megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit

A vácrátóti plébánia ad neki otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják, mondta el Spiegelhalter László polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mézeskalács

vácrátót

mézeskalács falu

mindenki karácsonya