Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

MTI   
  Megosztom
Szívmelengető adventi látnivaló: mesebeli mézeskalácsfalu épül Vácrátóton

Épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kiló lisztből, 15 kiló mézből, 40 kiló cukorból és 250 tojásból. A világ száz csodája közül is megformáztak néhányat, megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amit a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megnézni december 14-én, szombaton.

A mézeskalács házak mellett

sőt, a világ száz csodája közül is megformáztak néhányat. Megelevenedik majd Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség, például Salamon király temploma.

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit

A vácrátóti plébánia ad neki otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják, mondta el Spiegelhalter László polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mézeskalács

vácrátót

mézeskalács falu

mindenki karácsonya