Ismét jegesedik a Balaton: a vékony réteg továbbra is életveszélyes

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét jegesedik a Balaton: a vékony réteg továbbra is életveszélyes

Az éjszakai fagyoknak köszönhetően vékony jégréteg alakult ki a Balatonon, ám a következő napok enyhülése miatt kevés az esély arra, hogy a jég vastagodik - írja a sonline.hu.

Az oldal információi szerint a jégvastagság nem haladja meg a nyílt vízen a két centimétert. Annak ellenére, hogy egyes öblökben vastagabb is lehet a jégréteg, sehol nem bír el embereket: veszélyes a jégre lépni.

A tó jege sportolásra alkalmatlan

- hangsúlyozta Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője.

A szakember szerint éjszakánként a következő napokban is fagypont alatt lehet a hőmérséklet, de a nappali felmelegedés miatt nem vastagodik számottevően a Balaton jege, ami a feltámadó szél még akár össze is törhet.

A Desedán is kialakult egy vékony, de nem összefüggő jégréteg, ám egyáltalán nem alkalmas arra, hogy rámenjünk

- fűzte hozzá Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

jég

balesetveszély

korcsolyázás