Ismét jegesedik a Balaton: a vékony réteg továbbra is életveszélyes

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét jegesedik a Balaton: a vékony réteg továbbra is életveszélyes

Az éjszakai fagyoknak köszönhetően vékony jégréteg alakult ki a Balatonon, ám a következő napok enyhülése miatt kevés az esély arra, hogy a jég vastagodik - írja a sonline.hu.

Az oldal információi szerint a jégvastagság nem haladja meg a nyílt vízen a két centimétert. Annak ellenére, hogy egyes öblökben vastagabb is lehet a jégréteg, sehol nem bír el embereket: veszélyes a jégre lépni.

A tó jege sportolásra alkalmatlan

- hangsúlyozta Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője.

A szakember szerint éjszakánként a következő napokban is fagypont alatt lehet a hőmérséklet, de a nappali felmelegedés miatt nem vastagodik számottevően a Balaton jege, ami a feltámadó szél még akár össze is törhet.

A Desedán is kialakult egy vékony, de nem összefüggő jégréteg, ám egyáltalán nem alkalmas arra, hogy rámenjünk

- fűzte hozzá Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

jég

balesetveszély

korcsolyázás