Március a barlangok hónapja: ezeket a magyar csodahelyeket lehet felfedezni

MTI   
  Megosztom
Március a barlangok hónapja: ezeket a magyar csodahelyeket lehet felfedezni

A ma nyilvántartott 4150 barlangból közel 40 nemcsak a barlangászok és kutatók, hanem a nagyközönség előtt is nyitva áll. Most a kiépített, kényelmesen bejárhatóakon kívül a kalandturisztikai barlangokat is meg lehet ismerni tíz nemzeti parkunkban.

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, aminek keretében kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok. A Barlangoljunk! kampány révén nemcsak a kiépített, kényelmesen bejárható, hanem a kalandturisztikai barlangokat is megismerhetővé teszi Magyarország tíz nemzeti parkja az érdeklődők számára.

Magyarországon gyakorlatilag hétről hétre nő az újonnan felfedezett barlangok, barlangjáratok száma.

A nemzeti parkok folyamatos természetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a barlangok turisztikailag is fejlődtek az elmúlt időszakban. Az elmúlt tíz évben 1,5 milliárd forint értékben valósulhattak meg a barlangok kiépítésére, állékonyságának javítására, denevérek élőhelyeinek javítására vonatkozó fejlesztések 160 barlangban és 15 mesterséges üregben.

A márciusi program során a földalatti túrák kedvelőit az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja akár 35, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Mátyás-helyi kalandtúrája csaknem 50 százalékos kedvezménnyel várja az érdeklődőket márciusban. A Pál-völgyi- és a Szemlőhegyi-barlang belépőjegyeinek megváltásával máskor térítés ellenében látogatható programok lesznek ingyenesek.

A budai Vár alatt húzódó, több mint három kilométer hosszú barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit is kedvezményesen mutatják be az érdeklődőknek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban ráadás programok sora vár mindenkire a népszerű Tapolcai-tavasbarlangban, valamint kedvezmények a Szentgáli-kőlikban és a Csodabogyós-barlangban.

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang nyújt majd új élményeket kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges programokkal. A Bükki Nemzeti Park pedig családbarát programokkal, korábban be nem mutatott barlangszakaszokkal várja a látogatókat.

Részletes, friss információkat itt lehet még találni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

barlang

barlangok hónapja

abaligeti cseppkőbarlang

programajánló