Őrültes premierdömping lesz: fél év kihagyás után beindult az élet Szombathelyen is

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Őrültes premierdömping lesz:  fél év kihagyás után beindult az élet Szombathelyen is

Fél év kényszerszünet után tegnap este ismét közönség előtt játszhatott a szombathelyi színház. Belecsaptak a lecsóba: egy keserédes humorú, őrületes román komédiával jelentkeztek, egy újabb Mohácsi-átirattal. De hozzuk a folytatást is!

Dupla csavaros, vérbő román komédia premierjével indult tegnap este a Weöres Színház Színház újranyitása - a Mohácsi-testvérek tolmácsolásában, a rájuk jellemző pezsgő humorral fűszerezve. A szombathelyi bemutató a járvány miatt 2020. december 4-én elmaradt, és csak most sikerült, ezzel a májusi Karnevállal pótolni.

A színház most elsősorban arra koncentrál, hogy teljesíteni tudja a 2020/21-es évadra vállalt bérletes kötelezettségeit. Ahogy Szabó Tibortól igazgatótól megtudtuk, mindent elkövetnek, hogy járványügyi szempontból is a lehető legbiztonságosabban tudják az idei szezont befejezni.

Csak azok előtt nyitottak ki, akiknek van Covid-védettségi igazolásuk

A színház egyébként tényleg csak személyivel és védettségi igazolvánnyal látogatható, és maszk is kell az előadásokon.

A 2020/21-es szezonra a világjárvány miatt egyébként nem hirdettek őszi, tavaszi, hanem csak egy, az egész évadra szóló bérletet. Az elmaradt előadásokat a tervek szerint július 10-éig pótolják. A színháztermeket csak 70 százalékig „töltik föl” – bérletes vagy szólójeggyel érkező – nézőkkel.

A színház és a jegyiroda munkatársai azon vannak, hogy a nézőkkel rugalmasan együttműködve megtalálják a lehető legmegfelelőbb, mindenki számára elfogadható megoldást. (A színház újranyitásával, illetve az előadások pótlásával kapcsolatban sok kérdés merült fel, a legjellemzőbbekre a színház munkatársai itt válaszoltak.)

Fotó: WSSZ.hu / Mészáros Zsolt
Fotó: WSSZ.hu / Mészáros Zsolt

Minden hétre jut majd egy szombathelyi premier

  • Az évad május 7-én startolt, ahogy írtuk, egy román szerző, Ion Luca Caragiale legnépszerűbb komédiájának átdolgozásával, "A Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó", Mohácsi Jánosnak és fivérének Mohácsi Istvánnak az átiratában.
  • Május 11-től látható a Nobel-díjas ír drámaíró, Samuel Beckett 1957-ben írt színpadi műve, A játszma vége: Zsótér Sándor rendezésében. A bemutató május 14-én, pénteken lesz (PREMIER bérlet).
  • Május 18-tól látható Czukor Balázs rendezésében Mike Leigh darabja, az Abigail bulija, egy vérbeli angol tragikomédia. Ennek bemutatója 21-én, pénteken lesz (PREMIER bérlet).
  • A színház repertoárján marad A Pál utcai fiúk című musical, amely hosszú idő után május 18-án indul újra.
  • Felújítják Lőrinczy Attila felkavaró, dokumentarista ihletésű, de a történetet fiktív elemekkel működtető drámáját a Haragossziget -et (Rendező: Réthly Attlia).
  • A jövő héten kezdődnek a színpadi próbái, Lipták Ildikó 8-10 éveseknek szánt művének, az Ajándék -nak. A színházi nevelési előadás bemutatója június első lesz kész.

Még egy jó hír a szombathelyi színházból

Befejeződött végre a Király utcai jegyiroda átalakítása is, és május első munkanapján újra kinyithattak.

Címlapfotó: WSSZ.hu / Mészáros Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

színház

wssz

szombathely

vidék