Sosem láttunk még ehhez foghatót: fotón a horogra akadt, fekete halritkaság

HelloVidék   
  Megosztom
Sosem láttunk még ehhez foghatót: fotón a horogra akadt, fekete halritkaság

Rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Majosligeten a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A Majosligeti Páros Kupán ez a ritkaság nem a méretével, hanem a színével hódított, el is nevezte Démonkának a szerencsés horgász.

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén, írja a pecaverzum.hu.

A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán Gréczi Zoltánnak, aki el is nevezte a különleges halat Démonkának.

A portál utánajárt a fekete ponty rejtélyének is, a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét kikérve. Harka Ákos elnök elmondta, hogy részletes elemzést készítenek majd, előzetesen pedig így nyilatkozott a lapnak:

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem.

A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp Team néven. Zoltánnak hetven méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán. A szerencsés horgász a meglepetéshalon kívül is jó napot zárt, hisz 3. helyezett lett a kétfős csapat a versengésen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ponty

horgászverseny

magyar haltani társaság

gréczi zoltán

fekete ponty

halritkaság