Sosem láttunk még ehhez foghatót: fotón a horogra akadt, fekete halritkaság

HelloVidék   
  Megosztom
Sosem láttunk még ehhez foghatót: fotón a horogra akadt, fekete halritkaság

Rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Majosligeten a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A Majosligeti Páros Kupán ez a ritkaság nem a méretével, hanem a színével hódított, el is nevezte Démonkának a szerencsés horgász.

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén, írja a pecaverzum.hu.

A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán Gréczi Zoltánnak, aki el is nevezte a különleges halat Démonkának.

A portál utánajárt a fekete ponty rejtélyének is, a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét kikérve. Harka Ákos elnök elmondta, hogy részletes elemzést készítenek majd, előzetesen pedig így nyilatkozott a lapnak:

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem.

A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp Team néven. Zoltánnak hetven méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán. A szerencsés horgász a meglepetéshalon kívül is jó napot zárt, hisz 3. helyezett lett a kétfős csapat a versengésen.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ponty

horgászverseny

magyar haltani társaság

gréczi zoltán

fekete ponty

halritkaság