Nem semmi fesztivált csapnak: a világ zenei élvonalába tartozó művészek jönnek

MTI   
  Megosztom
Nem semmi fesztivált csapnak:  a világ zenei élvonalába tartozó művészek jönnek

A világ és Magyarország zenei életének élvonalába tartozó művészek koncertjeivel várja a közönséget a Kaposfest, amelyet augusztus 13. és 16. között tartanak Kaposváron.

Magyarország egyik legfontosabb, immár tizenharmadik alkalommal sorra kerülő kamarazenei ünnepének kiemelt vendége a zongora nagyasszonyaként emlegetett világhírű zongoraművésznő, Elisabeth Leonskaja lesz - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.

Jelezték: a Latin Grammy-díjas zongoraművésznő, Edith Pena és férje, a szintén zongoraművész Alexei Volodin, a Jascha Heifetz-versenyen első helyet és a Kronberg Akadémia Prinz von Hessen-díját is kiérdemlő hegedűművész, Javier Comesana Barrera, valamint a fiatalon Sir Yehudi Menuhin irányítása alatt tanuló hegedűművész, Kirill Troussov is ellátogat a somogyi megyeszékhelyre.

Ugyancsak fellép a fesztiválon a Csajkovszkij-versenyen győztes Ivan Karizna, a Kronberg Akadémia és a Frankfurti Zene- és Előadóművészeti Egyetem tanára, Liisa Randalu, továbbá "a hihetetlen energiájú" brácsaművész, Jennifer Stumm, aki a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem professzoraként és a Sao Pauló-i Ilumnia Fesztivál igazgatójaként is tevékenykedik - tették hozzá.

A magyar előadók sorában olyan művészek szerepelnek, mint a Kaposfest két világhírű művészeti vezetője, Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész, a Junior Prima díjas Pusker Júlia, a bázeli Zeneművészeti Főiskolán professzor Fejérvári Zoltán, Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Kristóf Réka, a Nemzetközi Anton Rubinstein Verseny győztese, valamint a Virtuózok tehetségkutatóból ismert TanBorEn Trió.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a fesztivál két koncertjén is közreműködik, de a fellépők között lesz a Polish Cello Quartet, valamint Sárközy Lajos és zenekara is - jegyezték meg.

Kiemelték, hogy az érdeklődőket augusztus 13-án workshop-előadásokkal, zenei műhelyek bemutatkozásával, nyilvános próbákkal, mesterkurzusokkal várják.

Augusztus 15-én egész nap szól a zene Kaposvár közterein és a rendezvény központjaiban, kora este a város főterén Georges Bizet és Rogyion Scsedrin Carmen-szvitje hallható a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a TanBorEn Trió közreműködésével, Várdai István vezényletével, este Horváth Charlie és a Charlie Band ad koncertet - sorolták.

A szervezők Hornyák Balázs, fesztiváligazgatót idézve hangsúlyozták, hogy a Kaposfest ereje a támogató közönségében van, ezért fontos céljuk és küldetésük hagyományaik őrzése mellett a komolyzene új közönségének kinevelése.

"Tizenhárom éve olyan hangversenyeket kínálunk, amelyek a világ legjelentősebb koncerthelyszínein elérhetőek, az ország kulturális életében kiemelt jelentősége van annak, hogy mindez nem a fővárosban, hanem Kaposváron valósulhat meg" - hangsúlyozta a fesztiváligató.

A Kaposfestről részletes információk a www.kaposfest.com oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

programajánló

kaposfest

kaposvár