Nemzetközi fesztivált rendeznek a Duna partján: tematikája a természet és a művészetek lesznek

MTI   
  Megosztom
Nemzetközi fesztivált rendeznek a Duna partján: tematikája a természet és a művészetek lesznek

Nemzetközi szinten fogtak össze Duna-menti országok művészei egy közös kiállítás jegyében a Duna hullámai, a béke hullámai címmel elnevezett Duna fesztiválon, amelynek első alkalommal, hagyományteremtő céllal ad otthont a Tolna megyei ékszerdoboz, a bölcskei Szent András-kastély július elsején. A héthektáros ősparkkal övezett klasszicista, műemlékvédett kastély egésznapos családi programmal várja az érdeklődőket: koncertek, nemzetközi képzőművészeti kiállítás, filmvetítés, üzleti piknik, termelői kirakodó és gyerekprogramok várnak mindenkit.

A nemzetközi Duna fesztivál keretében Ausztria, Németország, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna és Magyarország képzőművészei fogtak össze. A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által naponta használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki:

A programon keresztül a szervező Szent András-kastélynak a missziója, hogy olyan európai szellemiséget mutasson és építsen, amelyben a sokféleség megnyilvánulhat, ahol a szétválasztottság helyett a kapcsolódás, az együtt alkotás, a tudás kap teret.

A Duna fesztivált évente kívánjuk megrendezni, amelynek a tematikája a természet és a művészetek témája. A művészetek területén már az első évben is helyet adunk a környező országok képzőművészeinek, hogy bemutatkozzanak

– mondta Belasics Edit kastélytulajdonos.

Július 1-jén egész napos programokkal várják a vendégeket, kicsiket és nagyokat: fellép a Makám zenekar, Rohmann Ditta, Szőke Szabolcs, helyi művészek, lesz kirakodóvásár, filmvetítés és gyerekprogramok, valamint sárkányhajózás a Dunán, terepfutás a környéken.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

duna-menti országok

nemzetközi összefogás

kiállítás

duna fesztivál

tolna megye

bölcske

szent andrás-kastély