Veszélyes hely nyáron a Balaton: különösen a fagylalttal kell nagyon vigyázni itt

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes hely nyáron a Balaton: különösen a fagylalttal kell nagyon vigyázni itt

A külföldön dolgozó magyar művészek jelentős része is a Balatonon szeretné kipihenni magát. Több balett-táncos is a régióba készül. Közülük sokan azt ajánlják külföldi kollégáiknak is, hogy jöjjenek a Balatonra pihenni. Ugyanakkor a művészek szerint a testsúlyra nézve veszélyes hely a Balaton, mert nehéz ellenállni a régió kulináris kínálatának, különösen a balatoni fagyinak.

A férfiak szerencsésebbek, ha fagyiról van szó?

Domsa Valentin, a Brnói Nemzeti Színházmagyar táncosa szívesen nyaral a Balatonnál, ahol kedvenc fagylaltozója is van Balatonfenyvesen. Szívesen kipróbálja a nagy kedvencek mellett az újdonságokat is, így idén is biztosan megkóstolja majd a Balaton Fagyija győzteseit. A Csehországban dolgozó magyar művész úgy véli, a férfi balettművészek jóval szerencsésebbek a balerináknál, mert könnyebben szabadulnak meg a felesleges kilóktól, ezért kicsit bátrabban ülnek be egy-egy balatoni cukrászda teraszára is.

Brünn Máté, a cseh František Xaver Šalda Színház magyar táncosa nyáron is a mértéktartás híve, ritkán eszik fagylaltot, ugyanakkor szereti a hévizi, keszthelyi, tihanyi, füredi cukrászdák süteménykínálatát. Mint mondta, ő személy szerint a nyári időszakban sem enged meg magának több kalóriabevitelt, mint a színházi szezonban, de akaratlanul előfordulhat, hogy a kevesebb mozgás miatt felszedhet némi felesleget. Máté imádja a Balatont, ezért cseh barátainak is szívesen ajánlja nyári úti célnak a magyar tengert.

Csak egy vámpír tudna ellenállni a balatoni fagyinak

Az idei nyáron a Balatonra készül Kovács Zsolt Vencel, a Litván Nemzeti Balett magyar szólistája is, aki holland, japán, litván és olasz kollégáinak is ajánlotta már, hogy jöjjenek a Balatonra pihenni.

A magyar szólista szerint Bolle lehet az egyetlen ember a világon, aki nem csábulna el egy fagyira, ha a Balatonon járna.

A szakma viccesen azt terjeszti a világ lehíresebb táncosáról, hogy a művész már-már gyanús, hogy vámpír, mert életmódjának köszönhetően nem öregszik. Az olasz művész szakmai körökben a leghatalmasabb név jelenleg. Mindenki ölne azért, hogy vele táncolhasson. Néhány hete a világhírű, svájci Béjart Ballettel lépett fel, azzal a társulattal, ahová szeptembertől én is szerződtem. Éppen ezért az idei nyár kulináris szempontból már augusztus elején véget ér és szigorú diétára fogom magam. Ca. egy hónapot töltök Magyarországon. Úgy számolom, hogy ez alatt az idő alatt, azért néhány gombóc fagylalt majd belefér Balatonfüreden és Tihanyban, ahová minden évben elmegyek, ha itthon vagyok

- mondta a külföldön is elismert magyar táncos.

Kovács Zsolt Vencel úgy véli, hogy Solymosi Tamásnak, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának van igaza, aki korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon fontosak az ilyen nemzetközi megmérettetések, mert a versenyekre érkező nemzetközi közönségnek az események sokat megmutathatnak az ország kultúrájából.Tapasztalataik pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben még több külföldi turista jöjjön a Balatonra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

kulináris kínálat

fagylalt

művészek

domsa valentin

brünn máté

édességek

kovács zsolt vencel