Újabb cuki apróság született vidéken: a Nagyerdő fái alatt hűsöl a védett állatkölyök

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb cuki apróság született vidéken: a Nagyerdő fái alatt hűsöl a védett állatkölyök

Idén már második alkalommal szolgálhat örömhírrel a Zoo Debrecen hazánk egyetlen dél-afrikai sülcsaládjának háza tájáról, miután nőstényük nemrég újabb egészséges utódnak adott életet. Az egyelőre ismeretlen nemű apróság még néhány hónapig biztosan a sülcsalád kulisszák mögötti búvójában élvezi majd tapasztalt anyja gondoskodását, mielőtt a látogatók is megtekinthetik majd. Szülei Debrecenben találkoztak először egymással 2021 nyarán, a jelek szerint azonban teljes mértékben otthonra találtak a Nagyerdő fái alatt, hiszen azóta már három almot sikeresen felneveltek.

Mivel az ember művelte területekre merészkedve a haszonnövényeket is megdézsmálja, sok helyen kártevőként tartják számon. Éjszaka aktív, és bár tápláléka után egyedül kutat, szigorúan monogám párokban él. A hím és a nőstény együtt védi szagnyomokkal megjelölt területét, és utódaikat is közösen nevelik fel. Veszély esetén először dobbantással, szisszenéssel, üreges végű farkának csörgetésével és hegyes tüskéinek felmeresztésével figyelmeztet, majd hamar ellentámadásba lendül és tüskékkel borított hátával vagy oldalával előre ront támadójának.

Helyenként túlzott mértékű vadászata miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

állatkert

debreceni állatkert

nagyerdő

sül

dél-afrikai sül

kölyök

állat

zoo debrecen

védett faj