Ismét akcióztak: most egy négyméteres keresztet döntöttek le + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét akcióztak: most egy négyméteres keresztet döntöttek le + fotók

Nemrégiben ledöntötték és elégették az Országos Kéktúra útvonalán található Nagy-Szénás csúcsán lévő keresztet. Most pedig arról érkezett hír, hogy a négy méter magas Szent Margit-keresztet döntötték le a Vác feletti Látó-hegyen, szúrta ki a turistamagazin.hu. Később azonban kiderült, hogy ezúttal tervszerű felújításról van szó - erről már a HelloVidéket tájékoztatta a keresztet állító Szentimrevárosi Egyesület.

Szétfűrészelték, és tűz körüli ülőke lett a négy méter magas Szent Margit-keresztből. Az eddig ismert két eset közötti hasonlóság miatt sokan feltételezik, hogy ugyanazok az elkövetők.

A Nagy-Szénás csúcsán lévő kereszt után a Vác feletti Látó-hegy keresztje is sorra került, ami augusztus 20-án még a helyén állt. A Nagy-Szénás keresztjével ellentétben ezt nem égették el, csak ülőkének rakták össze egy kisebb tűz köré. A kép szerint a vandálok ide fűrészt is vittek magukkal, a kereszt fém erősítését azonban nem tudták elvágni

- írják a Facebook-posztban.

Frissítés! 2023.08.30. - A Szentimrevárosi Egyesület közleménye

Cikkünk megjelenése után a Szentimrevárosi Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

A hír - szerencsére - álhírnek bizonyult, hiszen tervszerű felújításról van szó, melynek első lépése volt a régi kereszt kiemelése a helyéről. Új kereszt kerül majd a helyébe, tervek szerint októberben. Mindez a Váci Önkormányzat tudtával és engedélyével történik. Az eredeti keresztet a Szentimrevárosi Egyesület állította 2001-ben, a felújítás is az Egyesület nevében történik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos kéktúra

kereszt

vandalizmus

rongálás

látó-hegy