Figyelem, változás a népszerű kirándulóhelyen! Ezért nincs víz a smaragzöld tengerszemben

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, változás a népszerű kirándulóhelyen! Ezért nincs víz a smaragzöld tengerszemben

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közösségi oldalán tette közzé, hogy a héten leengedik a népszerű, Jósvafő határában található tengerszem vizét, hogy különböző méréseket végezhessenek el a mesterséges tóban. A smaragdzöld színű tengerszem a sűrű erdőben, egy szűk völgy alján fekszik, és eddig biztosan alacsony vízálással láthatják csak az érdeklődők.

Kedves barátaink, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a Tengerszem-tó iszap mentesítését, a tóban levő növényzet eltávolítását, az eredeti vízmélység visszaállítását és a völgyzáró gát felújítását tervezi

- hívták fel a figyelmet a közleményben.

Hozzátették: ennek keretében szükségessé vált a gát víz felőli oldalának szakértői vizsgálata, mérések végzése, mintavételek. Ezért az Igazgatóság a héten a tavat szabályozottan, tervezetten leereszti. A mérések befejezése után a tavat visszatöltjük, remélhetően már a hétvégén. Kérünk titeket, ne lepődjetek meg ha ide látogattok, és a tóban alacsony a vízszint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tengerszem

aggteleki nemzeti park igazgatóság

leeresztés