Figyelem, változás a népszerű kirándulóhelyen! Ezért nincs víz a smaragzöld tengerszemben

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, változás a népszerű kirándulóhelyen! Ezért nincs víz a smaragzöld tengerszemben

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közösségi oldalán tette közzé, hogy a héten leengedik a népszerű, Jósvafő határában található tengerszem vizét, hogy különböző méréseket végezhessenek el a mesterséges tóban. A smaragdzöld színű tengerszem a sűrű erdőben, egy szűk völgy alján fekszik, és eddig biztosan alacsony vízálással láthatják csak az érdeklődők.

Kedves barátaink, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a Tengerszem-tó iszap mentesítését, a tóban levő növényzet eltávolítását, az eredeti vízmélység visszaállítását és a völgyzáró gát felújítását tervezi

- hívták fel a figyelmet a közleményben.

Hozzátették: ennek keretében szükségessé vált a gát víz felőli oldalának szakértői vizsgálata, mérések végzése, mintavételek. Ezért az Igazgatóság a héten a tavat szabályozottan, tervezetten leereszti. A mérések befejezése után a tavat visszatöltjük, remélhetően már a hétvégén. Kérünk titeket, ne lepődjetek meg ha ide látogattok, és a tóban alacsony a vízszint.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tengerszem

aggteleki nemzeti park igazgatóság

leeresztés