Új helyszínen szurkolhatnak a lósport szerelmesei: vidékre költözik a Nemzeti Vágta

MTI   
  Megosztom
Új helyszínen szurkolhatnak a lósport szerelmesei: vidékre költözik a Nemzeti Vágta

A 16. Nemzeti Vágta jövő hétvégén új helyszínen, Szilvásváradon várja a látogatókat, a nemzeti kinccsé nyilvánított lipicai ménes otthonában. Összesen tíz magyarországi és öt határon túli helyszínen tartottak előfutamokat. Szotyori Nagy Kristóf elmondta, hogy 60 település kvalifikálta magát a 15 elővágtán.

Tizenöt évig Budapesten, a Hősök terén rendeztük meg a vágtát, most azt gondoltuk, lépünk egyet, és lovas világunk egyik fővárosába, a magyar turizmus egyik központjába, Szilvásváradra költözik a Nemzeti Vágta

- mondta a műsorban Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató, hozzátéve, hogy az új helyszínen adottak az infrastrukturális lehetőségek a verseny biztonságos megrendezésére. Az épített lovasstadion pályája jól "lepróbált", állatvédelem szempontjából a legideálisabb.

Kérdésre válaszolva kitért arra, hogy az előző évekhez képest több változás is lesz, így Szilvásváradon a korábbi öt helyett négy lovas fog egyszerre starthoz állni egy futamban, viszont a táv nem változik. "A legnagyobb változás talán emellett az, hogy magyar tenyésztésű lovakkal versenghetnek csak a résztvevők" - emelte ki, hozzátéve, hogy ezzel a magyar sportlótenyésztést próbálják segíteni.

A megmérettetésen a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is lesz nemzetközi futam nyolc ország részvételével. Nagy változás, hogy a nemzetközi futam versenyzői idén lipicai lovakon fognak lovagolni - jegyezte meg.

Szombaton lesznek az előfutamok 60 lovas részvételével, vasárnap pedig a középfutamokra bejutott 16 település lovasa vesz részt a versengésben. A döntőn vasárnap délután négy település lovasa közül kerül ki a győztes, aki a vágtadombon felemeli majd a díszkardot.

Maga a rendezvény olyan hangulatot teremt, ami semmihez nem hasonlítható. Szilvásváradon nagyon közel lesz a közönség, szinte együtt fog élni a pályán történő eseményekkel, emellett rengeteg kiegészítő program várja a látogatókat - hangsúlyozta a versenyigazgató.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti vágta

szilvásvárad

verseny