A jövő itt van: a hallgatók már digitálisan varrhatnak és hímezhetnek Győrben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
A jövő itt van: a hallgatók már digitálisan varrhatnak és hímezhetnek Győrben

Digitális alkotóműhelyt alakítottak ki a győri Széchenyi István Egyetem kampuszán működő Mobilis Interaktív Élményközpontban.

A felsőoktatási intézmény azt közölte az MTI-vel, hogy az élményközpont fenntartója, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. a szlovákiai Slovakia Ring versenypályát üzemeltető szervezettel pályázott az Európai Regionális Fejlesztési Alap határon átnyúló programjában a mobilitással kapcsolatos interaktív kiállítóhelyek bővítésére. Erre a Mobilis Interaktív Élményközpont 394 242 euró (152 millió 832 ezer forint) támogatást kapott. A Mobilis az önerővel és a tízszázalékos hazai társfinanszírozással kiegészítve 464 170 euróból (179 millió 940 ezer forint) alakította ki tavaly a Mobileum elnevezésű digitális alkotóműhelyt, valamint a Gamer Zone-t.

A közlemény idézi Keszthelyi Bernadettet, a Mobilis Interaktív Élményközpont ügyvezetőjét, aki elmondta:

A Mobileumban digitális és hagyományos eszközök és technológiák állnak rendelkezésre, így vezetett foglalkozásokon önállóan alkothatnak a tanulók, látogatók, iskolai csoportok. A műhelyben megtalálható a mikroelektronika, a 3D nyomtatás, a lézervágás, a digitális varrás és hímzés, valamint a robotika is

- ismertette, majd hozzátette, hogy az új alkotótér egyben kapocs a felsőoktatás, a közoktatás és az ipari szereplők között.

Dogossy Gábor, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja pedig azt emelte ki, hogy a Mobilis és az egyetem kapcsolatát a projekt még szorosabbra fűzte. A digitális alkotóműhely ugyanis lehetőséget ad a hallgatóknak arra, hogy a hagyományos technikák és a legmodernebb digitális technológiák ötvözésével készíthessék el projektmunkáikat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

győr

széchenyi istván egyetem

élményközpont

hellovidek