Forma-1-es legendák érkeztek ebbe a vidéki magyar városba: kétszáz szerencsés találkozhatott velük

HelloVidék   
  Megosztom
Forma-1-es legendák érkeztek ebbe a vidéki magyar városba: kétszáz szerencsés találkozhatott velük

Közel kétszázan voltak a Széchenyi István Egyetem által november 18–19-én megrendezett Formula Student Symposiumon, ahol a motorsport krémje, köztük a Forma–1 mérnök legendái tartottak előadásokat. A kilencedik alkalommal megszervezett nemzetközi esemény népszerűségét mutatja, hogy a résztvevők összesen 20 országból érkeztek Győrbe.

A hagyományosan a Széchenyi István Egyetemen megrendezett Formula Student Symposium idén kilencedik alkalommal kapott helyet az intézményben, melyre 22 előadó érkezett a nemzetközi motorsport világának különböző csapataiból és autógyártóitól – derül ki az egyetem közleményéből. A találkozó legfőbb célja a tapasztalat- és ötletcsere mellett a következő szezonra való felkészülés volt a Formula Student-sorozatban induló hallgatói csapatok számára, elismert szakemberek segítségével.

Már felálltak az új csapatok

A rendezvény tökéletesen illeszkedik a Formula Student-csapatok fejlesztési ciklusába – miszerint ősszel terveznek, tavasszal autót építenek, nyáron pedig tesztelnek és versenyeznek –, hiszen a szimpózium időpontjára az új csapatok már felálltak, koncepcionálisan előkészültek. Így ebben a periódusban tudják egyeztetni egymással a terveket, és tanulhatnak előadóinktól, amit aztán be tudnak építeni a következő szezonra történő felkészülésbe

– húzta alá Kolossváry Tamás, a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjának központvezetője, az esemény főszervezője.

A program előadói között volt többek közt Claude Rouelle, a motorsport egyik szaktekintélye, aki versenymérnökként és járműdinamikai szakértőként rendszeresen tart szakmai tréningeket, és bíróként is tevékenykedik a legnevesebb nemzetközi Formula Student-versenyeken.

A Formula Student lényege, hogy tapasztalatokat szerezzünk és tanuljunk a hibákból, hiszen a szakértelem mellett a hibák is kulcsfontosságúak a sikerhez. A tapasztalatokat pedig fontos, hogy megosszuk egymással – itt erre remek lehetőség nyílik

– hangsúlyozta a belga szakember.

Kik adtak elő Győrben?

Előadott Miroslav Zrncevic, a Bugatti Rimac tesztpilótája, valamint Pierre-Olivier Cimon, aki szintén a Rimac Technologytól érkezett és az akkumulátortechnológia specialistája. A Forma–1 világából jelen volt Timothy Anticevich a Williams istállótól, valamint visszatérő vendégként Owen Carless, az idei konstruktőri világbajnok Red Bulltól és Hegedűs Andor, az Aston Martin tagja.

A Széchenyi István Egyetem számos sikerre lehet büszke a Formula Student-versenysorozatok kapcsán, ezek egyike a SZEngine, az egyetlen motorfejlesztő csapat a versenyben, amely motorbeszállítóvá válik 2024-ben. Mindeközben az Arrabona Racing Team egy teljes versenyautót fejlesztve és építve évről évre kiemelkedő eredményeket ér el. Nagy örömünkre szolgál, hogy a szakma élvonalát üdvözölhetjük most a Széchenyi István Egyetemen, akik megosztják tapasztalataikat a hallgatóinkkal, ezáltal tovább erősítve pozíciónkat a nemzetközi arénában

– húzta alá köszöntőjében prof. dr. Dogossy Gábor, a Széchenyi-egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja.

A Formula Student Symposium fő szponzora, az Audi Hungaria képviseletében Christian Stengel, a cég járműfejlesztési vezetője az iparág és a Formula Student kapcsolatáról osztotta meg gondolatait.

A modern járműiparban az ágazat komplexitása miatt az elméleti tudás mellett nagyon fontos a gyakorlati tapasztalat a szakma minden területén, beleértve ebbe a kommunikációs készségeket, a konfliktuskezelést és a projekt menedzsmentet is. A Formula Student mindezekre lehetőséget ad, ezáltal ez a legjobb befektetés a jövőbe

– mondta.

A résztvevők odáig voltak a rendezvényért

A Széchenyi István Egyetem angol nyelvű járműmérnök szakán tanuló Hunyadi Napsugár idén először vett részt az eseményen. „A Formula Student-verseny rendezésében aktívan részt veszek, emiatt fontosnak tartottam, hogy ezen a szakmai rendezvényen is jelen legyek, ahol az autósport és a járműipar legjobb nemzetközi szakembereitől tanulhatok” – osztotta meg portálunkkal.

A kirgizisztáni Alikhan Abdykalykov már több éve visszatérő résztvevője a rendezvénynek. „A szimpózium szakmai tartalma és szervezése minden évben kiemelkedő. Mindig izgalmas workshopokon és előadásokon vehetünk részt – ezt kár lenne kihagyni” - mondta.

„Ez az egyedülálló nemzetközi esemény minden járműipari szakember és hallgató számára fontos, hiszen kiváló platformot biztosít a tudás- és tapasztalatcserére a csapatok között” – emelte ki a jordániai Barham Farraj, aki önkéntesként vett részt az esemény megvalósításában és a szervezésben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

forma-1

autóversenyzés

győr

rendezvény

autó

szórakozás

oktatás

egyetem