Megérkezett az ünnepi hangulat: már állnak a karácsonyfák ezekben a vidéki városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett az ünnepi hangulat: már állnak a karácsonyfák ezekben a vidéki városokban

Kivágták és leendő helyükre szállították a hatalmas karácsonyfákat immár több vidéki nagyvárosban is: Debrecen karácsonyfáját például november 22-én díszítik fel többek között egy közel tizenötezer izzóból álló égősorral. A fa fényeit az első adventi gyertyagyújtáskor, december 3-án 17 órakor kapcsolják fel.

Kedd reggel kerültek kivágásra a csodaszép fák, melyeket gyakran magánszemélyek ajánlanak fel a városoknak. Némelyik karácsonyfa azonban nem csak egy egyszerű, kivágott fenyő: annak idején családok ültették el és nevelték fel őket szeretetben, míg a dédelgetett fenők túl nagyra nem nőttek.

Már a helyére került Tata karácsonyfája

A fenyőfát kedd hajnalban vágták ki, és teherautó hozta Bajról Tatára a város idei karácsonyfáját. Dr. Szerencsi Richárd a Tatai Városgazda Kft. cégvezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy egy baji magánszemély ajánlotta fel a nyolc méter magas fenyőt, aminek a talpát már hétfőn összeszerelték kollégái a Kossuth tér közepén. A fatörzs megfaragása után a felállításban egy daru volt a segítségükre. Szerencsi Richárd elmondta, hogy szerdán kezdik a gyönyörű, formás fenyő díszítését. Részben a régi díszek fognak felkerülni az ágaira, de újak is fognak készülni.

Megérkezett Debrecen karácsonyfája is a Kossuth térre

Szintén kedd reggel vágták ki a 14 méteres debreceni ezüstfenyőt, ami a hamisítatlan ünnepi hangulat előhírnökeként érkezett a belvárosba – írja a HAON. Három autóval vonult ki a tűzoltóság Debrecen Nyulas városrészébe kedden reggel: ahhoz a 21 éves fához érkeztek, mely Debrecen ékessége lesz a karácsonyi időszakban a Kossuth téren. Mint megtudtuk, a fenyőt Mohácsiné Tőkés Tünde és családja ajánlotta fel a városnak.

Az első kis karácsonyfánk volt, amikor 2002-ben ideköltöztünk az új házunkba. Egy kertészetből vettük konténerben és az ünnepek után kiültettük a kertbe. Együtt nőtt fel a gyerekekkel, sok örömünk volt benne az elmúlt években. Mások is a csodájára jártak, de sajnos elérkezett az idő, hogy kivágják, kinőtte már a helyét

– mesélte a fa történetét a Hajdú-Online-nak.

Amikor a kivágás mellett döntöttek, két lehetőséget láttak maguk előtt: vagy levágják a tetejét maguknak, vagy felajánlják a városnak. Az utóbbi győzött. – Minden évben kimegyünk a főtérre az ünnepek előtt, és hallottuk, hogy fel lehet ajánlani a fát. Arra gondoltunk, hogy olyan szép a miénk, hátha tetszene másoknak is. Felhívtuk az önkormányzatot, először a polgármesteri hivataltól jöttek el szemrevételezésre, majd a dekoratőrök is megvizsgálták a fát

– magyarázta Mohácsiné Tőkés Tünde.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsonyfa

debrecen

tata

karácsony

karácsonyi vásár