Megérkezett az ünnepi hangulat: már állnak a karácsonyfák ezekben a vidéki városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Megérkezett az ünnepi hangulat: már állnak a karácsonyfák ezekben a vidéki városokban

Kivágták és leendő helyükre szállították a hatalmas karácsonyfákat immár több vidéki nagyvárosban is: Debrecen karácsonyfáját például november 22-én díszítik fel többek között egy közel tizenötezer izzóból álló égősorral. A fa fényeit az első adventi gyertyagyújtáskor, december 3-án 17 órakor kapcsolják fel.

Kedd reggel kerültek kivágásra a csodaszép fák, melyeket gyakran magánszemélyek ajánlanak fel a városoknak. Némelyik karácsonyfa azonban nem csak egy egyszerű, kivágott fenyő: annak idején családok ültették el és nevelték fel őket szeretetben, míg a dédelgetett fenők túl nagyra nem nőttek.

Már a helyére került Tata karácsonyfája

A fenyőfát kedd hajnalban vágták ki, és teherautó hozta Bajról Tatára a város idei karácsonyfáját. Dr. Szerencsi Richárd a Tatai Városgazda Kft. cégvezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy egy baji magánszemély ajánlotta fel a nyolc méter magas fenyőt, aminek a talpát már hétfőn összeszerelték kollégái a Kossuth tér közepén. A fatörzs megfaragása után a felállításban egy daru volt a segítségükre. Szerencsi Richárd elmondta, hogy szerdán kezdik a gyönyörű, formás fenyő díszítését. Részben a régi díszek fognak felkerülni az ágaira, de újak is fognak készülni.

Megérkezett Debrecen karácsonyfája is a Kossuth térre

Szintén kedd reggel vágták ki a 14 méteres debreceni ezüstfenyőt, ami a hamisítatlan ünnepi hangulat előhírnökeként érkezett a belvárosba – írja a HAON. Három autóval vonult ki a tűzoltóság Debrecen Nyulas városrészébe kedden reggel: ahhoz a 21 éves fához érkeztek, mely Debrecen ékessége lesz a karácsonyi időszakban a Kossuth téren. Mint megtudtuk, a fenyőt Mohácsiné Tőkés Tünde és családja ajánlotta fel a városnak.

Az első kis karácsonyfánk volt, amikor 2002-ben ideköltöztünk az új házunkba. Egy kertészetből vettük konténerben és az ünnepek után kiültettük a kertbe. Együtt nőtt fel a gyerekekkel, sok örömünk volt benne az elmúlt években. Mások is a csodájára jártak, de sajnos elérkezett az idő, hogy kivágják, kinőtte már a helyét

– mesélte a fa történetét a Hajdú-Online-nak.

Amikor a kivágás mellett döntöttek, két lehetőséget láttak maguk előtt: vagy levágják a tetejét maguknak, vagy felajánlják a városnak. Az utóbbi győzött. – Minden évben kimegyünk a főtérre az ünnepek előtt, és hallottuk, hogy fel lehet ajánlani a fát. Arra gondoltunk, hogy olyan szép a miénk, hátha tetszene másoknak is. Felhívtuk az önkormányzatot, először a polgármesteri hivataltól jöttek el szemrevételezésre, majd a dekoratőrök is megvizsgálták a fát

– magyarázta Mohácsiné Tőkés Tünde.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsonyfa

debrecen

tata

karácsony

karácsonyi vásár