Március 15: ezek a legnépszerűbb vidéki úti célok a magyarok körében

HelloVidék   
  Megosztom
Március 15: ezek a legnépszerűbb vidéki úti célok a magyarok körében

Jelentősen felpörgött a kereslet a március 15-i hosszú hétvége iránt a magyarok körében. A legnépszerűbb célpontok idén Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros.

Néhány hete még az látszott, hogy a két tavaszi hosszú hétvége közül a húsvét lesz a népszerűbb, mára viszont kiderült, hogy a március 15-i hosszú hétvége iránt is élénkült a kereslet – mondta az InfoRádióban Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője.

Hozzátette, a közelebbi hosszú hétvégét inkább a last minute foglalások élénkítették, olyannyira, hogy jelenleg több foglalás van ezekre a napokra, mint húsvétra. A szóvivő azt is elárulta, hogy a vendégeket egyértelműen a pihenés és a rekreáció mozgatja, olyannyira, hogy a foglalások közel 40 százaléka wellness szálláshelyre szól, illetve harmaduk hotelt választott.

Mind a foglalások darabszáma, mind vendégéjszakák száma ezt a listát eredményezné, csupán a sorrend módosulna némileg. Régiós viszonylatban Észak-Magyarországra, a Nyugat-Dunántúlra és a Balaton környékére foglalták a vendégek a legtöbb vendégéjszakát a hosszú hétvégére.

A portál szóvivője szerint a szállástípusokat tekintve továbbra is népszerűek az apartmanok, a vendégek negyede választ ilyen szállást. A foglalók ötöde a vendégházra voksolt, 13 százalékuk pedig panzióban szeretné tölteni a hosszú hétvége napjait. Megjegyezte, csupán 4 százalék azok aránya, akik egyéb típusú szállást választottak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

március 15

szállásfoglalás

kikapcsolás