Ünnepi menetrend: változik a hosszú hétvégén a vonatközlekedés rendje

HelloVidék   
  Megosztom
Ünnepi menetrend: változik a hosszú hétvégén a vonatközlekedés rendje

A munkanap-áthelyezés miatt március 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án az ünnepnapi, 17-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve használják a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vagy a Vonatinfó alkalmazásból megvásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Az ünnep idején várható utasforgalmi igényekhez igazodva, a helyfoglalások figyelembe vételével és a lehetőségekhez mérten használja fel a MÁV-START, az InterCitykhez a rendelkezésére álló plusz kocsikat.

A várható erősebb utasforgalom miatt ajánlott a Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre utazók számára, hogy a március 17-én a vasárnaponként rendszeresen közlekedő, kedvezményes áron igénybe vehető Televonatot válasszák. Nyíregyházáról 16:54-kor, Debrecenből 17:28-kor indul Budapestre, a Nyugati pályaudvarra 19:52-kor fut be, de előtte megáll Kőbánya-Kispesten és Zuglóban is.

A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33%-os kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától március 17-én éjfélig. Mindemellett a gyermekek, kis és nagy családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

menetrend

hosszú hétvége

vonat

vonatközlekedés

ünnepi menetrend