Fontos bejelentést tett a MÁV: mindenkit érint, aki vonattal utazna a Balatonhoz

MTI   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a MÁV: mindenkit érint, aki vonattal utazna a Balatonhoz

Már az iskolai szünidő kezdete előtt egy hónappal, május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start - közölte a vasúttársaság.

Mint írták, a június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak a déli parton a kétóránként közlekedő Déli-Parti InterRégió vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. Budapest és Tapolca között naponta kétóránként Kék Hullám expresszvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg.

Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként Vizipók sebesvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és a part mentén Balatonakarattyától - Káptalanfüred kivételével - minden állomáson, megállóhelyen megállnak.

Hétvégén és ünnepnapokon az előszezonban is közlekedik a Jégmadár expressz, így emeletes KISS motorvonaton lehet utazni Szob és Fonyód között, péntek és szombat éjszaka pedig ismét elindulnak a Bagolyvonatok a déli parton át Keszthelyről a Déli pályaudvarra.

A hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között - korszerű FLIRT motorvonatból álló - Katica InterRégió vonatok is közlekednek, amelyek Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak, így kiszolgálják a kisebb megállókat is.

A Balaton elérését Győrből, Szombathelyről és Pécsről is expresszvonatok segítik - ismertették.

A közleményben kitértek arra is, hogy vármegye- vagy országbérlettel, valamint a Magyarország24 és a Vármegye24 napijeggyel utazók a balatoni személyvonatok és sebesvonatok mindegyikét igénybe vehetik. A helyjegyes vonatok (InterCity, expressz) helyjeggyel igénybevehető szakaszain azonban a helyjegy váltása kötelező.

Megjegyezték, hogy a megnövekedett utasforgalomra felkészülve a kiemelt vonatokon, azaz a Balaton és Tópart InterCityken, Jégmadár és Kék Hullám expresszvonatokon idén is kötelező helybiztosítást vezetnek be a Budapest és Balaton közötti szakaszon, hogy az utasoknak garantált ülőhelye legyen.

A bicikliszállítás a balatoni vonatokon kerékpárhelyjegy vásárlásával lehetséges, amelyet a kerékpáros országbérlet mellé is kötelező megváltani - hívták fel a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vonat

mÁv

menetrend