Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

MTI   
  Megosztom
Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

Tavaly Budapest vitte el a pálmát, idén duplázhat Magyarország, ha Hévíz is győz. Azért esett rá a választás, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben. A mezőnyben vetélytársként ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén is.

Tavaly Budapest volt a győztes, idén Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje a legkedveltebb európai úti cél, vagyis a European Best Destination címet, amelyre szerdától lehet szavazni. A város polgármestere, Papp Gábor elmondása alapján a több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik, 2020-ban pedig Hévíz is bekerült a 20 esélyes város közé. A mezőnyben ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén, ami már önmagában is elismerés a polgármester szerint.

A szervezők célja elsősorban az európai turizmus népszerűsítése,

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra.

Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője nagy kihívásnak nevezte, hogy Budapest után tud-e Magyarország duplázni, és idén Hévíz lehet-e Európa legvonzóbb turistacélpontja. Hévíz "intimitást, nyugalmat, harmóniát" tud nyújtani, amit lehet, hogy a versenyben szereplő más városok talán nem.

A 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest - az előzetes adatok szerint - tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

európai úti cél

verseny