Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

MTI   
  Megosztom
Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

Tavaly Budapest vitte el a pálmát, idén duplázhat Magyarország, ha Hévíz is győz. Azért esett rá a választás, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben. A mezőnyben vetélytársként ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén is.

Tavaly Budapest volt a győztes, idén Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje a legkedveltebb európai úti cél, vagyis a European Best Destination címet, amelyre szerdától lehet szavazni. A város polgármestere, Papp Gábor elmondása alapján a több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik, 2020-ban pedig Hévíz is bekerült a 20 esélyes város közé. A mezőnyben ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén, ami már önmagában is elismerés a polgármester szerint.

A szervezők célja elsősorban az európai turizmus népszerűsítése,

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra.

Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője nagy kihívásnak nevezte, hogy Budapest után tud-e Magyarország duplázni, és idén Hévíz lehet-e Európa legvonzóbb turistacélpontja. Hévíz "intimitást, nyugalmat, harmóniát" tud nyújtani, amit lehet, hogy a versenyben szereplő más városok talán nem.

A 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest - az előzetes adatok szerint - tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

európai úti cél

verseny