Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

MTI   
  Megosztom
Ez a magyar várost választhatják a legvonzóbb európai úti célnak: most lehet rá szavazni

Tavaly Budapest vitte el a pálmát, idén duplázhat Magyarország, ha Hévíz is győz. Azért esett rá a választás, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben. A mezőnyben vetélytársként ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén is.

Tavaly Budapest volt a győztes, idén Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje a legkedveltebb európai úti cél, vagyis a European Best Destination címet, amelyre szerdától lehet szavazni. A város polgármestere, Papp Gábor elmondása alapján a több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik, 2020-ban pedig Hévíz is bekerült a 20 esélyes város közé. A mezőnyben ott van többek között Párizs, Fiume vagy Athén, ami már önmagában is elismerés a polgármester szerint.

A szervezők célja elsősorban az európai turizmus népszerűsítése,

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra.

Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője nagy kihívásnak nevezte, hogy Budapest után tud-e Magyarország duplázni, és idén Hévíz lehet-e Európa legvonzóbb turistacélpontja. Hévíz "intimitást, nyugalmat, harmóniát" tud nyújtani, amit lehet, hogy a versenyben szereplő más városok talán nem.

A 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest - az előzetes adatok szerint - tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

európai úti cél

verseny