Ennek a hírnek mindenki örül: végre lesz itt szabadstrand a vizek városában!

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek a hírnek mindenki örül: végre lesz itt szabadstrand a vizek városában!

Tatán szabadstrandot alakítanak ki az Öreg-tó partján, amit az előzetes tervek szerint június 30-tól üzembe is helyeznek. A szabadstrand kialakításával kulturált és biztonságos körülményeket teremtenek azok számára, akik az Öreg-tó vizében mártóznának meg a meleg nyári napokon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés. A víz minősége az Építők parkja utáni szakaszon, ahol a strand lesz, kiváló.

Tatán szabadstrandot alakít ki a város önkormányzata az Öreg-tó partján, az Építők parkja utáni szakaszon, ahol a nyári kánikulában ingyen mártózhat majd meg bárki. De az arra sétálók is zavartalanul áthaladhatnak a területen továbbra is.

A szabadstrand kialakításával kulturált és biztonságos körülményeket teremtenek azok számára, akik az Öreg-tó vizében mártóznának meg a meleg nyári napokon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés. Erre a jövőben táblák is felhívják majd a figyelmet.

A természeti környezet megóvása és a területet érintő helyi és nemzetközi védettségből fakadó jogszabályi előírásoknak betartása elsődleges célja az önkormányzatnak, ezek nem sérülnek a strand létesítése miatt.

A nemenkénti illemhelyek, zuhanyzók és öltözők, elsősegélynyújtó hely kialakítása, a fürdőhely elhelyezkedését jelző táblák, a természeti környezethez illeszkedő padok, asztalok és hulladékgyűjtő edények kihelyezése, zöld terület kialakítása, a föveny kiegyenlítése és alkalmassá tétele a fürdőzésre, továbbá a működtetéshez jogszabályban előírt eszközök, valamint a közműellátás, a térvilágítás és az ingyenes ivóvízvételi lehetőség biztosítása, vagyis a strand kialakításával járó munkálatok várhatóan 2021. június 30-ig fognak tartani.

A strand üzemeltetését a Városgazda Nonprofit Kft. fogja ellátni az önkormányzat és a cég között fennálló közhasznúsági megállapodás alapján a településüzemeltetés körébe tartozó közfeladatként.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szabadstrand

tata

öreg-tó

fürdőhely

önkormányzat

vízminőség

kiváló

fürdőzők

sétálók

járókelők

turizmus

utazás belföldön