Fontos bejelentést tett a Magyar Közút: megindulhat a közlekedés a hegyomlás után, de csak így!

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a Magyar Közút: megindulhat a közlekedés a hegyomlás után, de csak így!

A 12-es főúton Zebegénynél 2022. június 9-én teljes útzárat kellett bevezetni, mivel a heves esőzések nyomán az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát, a sárlavina miatt a főút és a kerékpárút is járhatatlanná vált. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatos helyreállítási munkájának köszönhetően 2022. június 13., hétfő 19 órától már félpályán megindulhat a forgalom.

A 12-es főút érintett szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei szakemberei az elmúlt napokban, hétvégén is folyamatosan végezték és végzik jelenleg is a takarítási munkákat. A munkák olyan fázisba jutottak, hogy a főúton félpályás korlátozás mellett hétfő 19 órától újra indulhat a forgalom.

A 12-es főúton a kihelyezett betonelemeknél a félpályás irányítást nagy hatótávolságú jelzőlámpa biztosítja, a szakaszon emellett 40 km/órás sebességkorlátozás is érvényben lesz. Fontos megjegyezni, hogy a jelzőlámpák fázisideje és a biztonságos kiürítési idők miatt a várakozási idő 7 perc is lehet, emiatt a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett szakaszon továbbra is fokozott óvatossággal, a jelzőlámpák és a kihelyezett táblák jelzéseinek betartásával közlekedjenek. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódni az érintett szakasz aktuális forgalmi helyzetéről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

A vasúti területet érintő helyreállítási munkákról és a vonatközlekedésről részletes tájékoztatást a www.mavcsoport.hu-n és a Mávinform hivatalos Facebook oldalán kaphatnak az érdeklődők.

Címlapkép: Mávinform

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zebegény

magyar közút nonprofit zrt.

félpályás közlekedés