Vers a peronon: nyáron újra magyar költők versei hallhatók a Balaton-környéki vasútállomásokon

HelloVidék   
  Megosztom
Vers a peronon: nyáron újra magyar költők versei hallhatók a Balaton-környéki vasútállomásokon

Az elmúlt évek sikereit követően, idén június 4-től szeptember 3-ig már 30 vasútállomáson hallhatók versek a Balatonnál. A Legjobb együttműködés kategóriában, a Civil Díj 2022 döntőjébe jutott Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezésnek köszönhetően, magyar költők verseit kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók.

Az idén is a nemzeti összetartozás napján indult program keretében szeptember 3-ig összesen 33 vers emeli az utazás élményét. A nyári hónapokban harminc Balaton-környéki vasútállomáson hallhatók

A verseket kiváló művészek: Baj László, Bodor Áron, Cserhalmi György, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Für Anikó, Gáspár Sándor, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mihály Huba, Mihály Péter, Mihály Regő, Müller Péter Sziámi, Nagy Péter, Őze Áron, Szarvas József és Tóth Ildikó mondják el. A narrációt Kiss Ernő színművész látja el; a kiváló hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető; míg a zenei szignált zongorán a 10 éves Czompó Botond adja elő.

A versek 2023. szeptember 3-ig hallhatók Balatonaliga, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Fonyód, Siófok, Szabadisóstó, Szántód és Zamárdi állomásokon, valamint Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonakali-Dörgicse, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Keszthely, Révfülöp, Sümeg, Tapolca, Veszprém, Vonyarcvashegy, Zalaegerszeg, Zánka-Köveskál és Zirc állomásokon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balatoni megállók

vasútállomás

magyar versek

versek

költők

magyar költők